nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 27.06.2016 21:22:46

Domžale: West Ham kot opozorilo

Nikola Miljković
Čeprav se zdi, da so priprave šele dobro začeli, Luka Elsner in njegovi varovanci že odštevajo dneve do uvodne preizkušnje na mednarodnem prizorišču.

Za Domžalčane se bo nova sezona začela že v četrtek. V domačem Športnem parku jih čaka prva tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa, na nasprotni strani bo andorski podprvak Lusitanos. Varovanci Luke Elsnerja so favoriti, o tem ni dvoma, a previdnost ni nikoli odveč.


"Igralci smo močno motivirani, saj je konkurenca v ekipi izjemno močna in vsak si želi v uvodnem evropskem dvoboju zaigrati v udarni enajsterici. Na vsakem položaju sta dva ali celo trije enakovredni igralci, zato je intenzivnost na treningih zares visoka in zelo težko si bo priboriti standardno mesto v moštvu," pravi Dejan Trajkovski, ki je z mlado izbrano vrsto že gostoval na stadionu, na katerem bodo Domžalčani igrali povratno tekmo proti Lusitanosu.

Mnogi so prepričani, da bi moral biti spopad v Andori zgolj formalnost. "V primerjavi z žrebom v pretekli sezoni nam je bil letošnji veliko bolj naklonjen. Seveda gre le za primerjavo na papirju, zato bo treba vse skupaj potrditi še na igrišču. Danes zna vsaka ekipa igrati nogomet in proti nobenemu tekmecu ne moreš vnaprej vpisati zmage. Prva tekma je doma in pripraviti si moramo dobro izhodišče pred povratnim obračunom, ki bo odigrana v specifičnem okolju. Nadmorska višina je višja in tudi v preteklosti je Lusitanos tam povzročal težave svojim nasprotnikom," opozarja Dejan Trajkovski in dodaja: "V Domžalah moramo narediti vse, da rešimo vprašanje potnika v naslednji krog. V Andori nam bo težko, saj je Lusitanos že lani proti West Hamu pokazal, da je doma izjemno zahteven tekmec. Angleži so namreč zmagali le z 1:0."

Članki iz rubrike