pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 22.07.2016 19:39:36

Nepredstavljiv delež za Pogbajevega agenta ob prestopu

Mino Raiola, ob Jorgeju Mendesu najbolj znan nogometni agent na svetu, si ob prestopu svojega varovanca Paula Pogbaja obeta skorajda nemoralen delež od prestopa.

Praksa pri nogometnih prestopih je po navadi takšna, da agent določenega nogometaša ob prestopu svojega varovanca pobere 10-odstotno provizijo. Včasih je ta provizija manjša in znaša 5 odstotkov, kdaj pa kdaj je tudi malce večja. 

A če gre verjeti italijanskim časnikom, potem bo absolutni rekorder pri proviziji, ki jo bo ob enem prestopu nogometaša dobil agent, postal Mino Raiola, ki si obeta neverjeten zaslužek ob prodaji Paula Pogbaja.


Govori se, da bo francoski vezist iz Juventusa v Manchester United prestopil za rekordnih 120 milijonov evrov, kar bi Raioli, če bi imel v pogodbi z Juventusom zapisano, da od prestopa dobi 10 odstotkov, prineslo 12 milijonov evrov. 

Toda bojda je razvpiti agent, ki ima med drugim pod svojim okriljem tudi Zlatana Ibrahimovića, leta 2012, ko je Pogba prav iz Manchester Uniteda v Juventus prestopil zastonj, s Staro damo sklenil zanj precej bolj ugodno pogodbo, s katero si je zagotovil kar reci in piši 30 odstotkov od naslednjega Pogbajevega prestopa. Preračunano to seveda pomeni, da bi Raiola lahko svoj bančni račun obogatil za astonomskih 36 milijonov evrov.

Raiola teh podatkov ni želel ne zanikati ne potrditi. "Vseeno mi je za rekordne prestope, sam sem rekord podrl že z Ibrahimovićem in Nedvedom. Želim le to, kar je najboljše za moje varovance, tudi za Pogbaja. Ne odgovarjam nikomur, prav tako pa se o mojih poslovnih zadevah ne pogovarjam z nikomer. O določenih stvareh se pogovarjam samo s svojimi varovanci," je dejal Pogbajev agent.

Članki iz rubrike