zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 27.07.2016 19:27:09

Milanič opozarja in pravi: Ne tako, kot oni hočejo

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti verjamejo, da lahko na Škotskem znova dosežejo namen, doslej so tam slavili že trikrat.

Mariborski nogometaši bodo zvečer preizkusili igralno površino na prizorišču jutrišnjega obračuna z Aberdeenom v kvalifikacijah za ligo Europa, Darko Milanič pa v pričakovanju pomembne preizkušnje opozarja tudi na delivce pravice: "Videli bomo, kako bodo odzvali sodniki. Sodijo Norvežani, za premiership vemo, kako močan in grob nogomet se igra. V 'boxu' pride tudi do ragbi prijemov, upam, da tega ne bo dovolil, potem imamo dobre možnosti. Ekipe z Otoka igrajo bolj po sredini, to pomeni, da bom moral neke zadeve obrniti naokrog. Igrajo hitro, borbeno, naprej, s predložki, veliko pozornosti bo treba posvetiti visokim predložkom v kazenski prostor."

Primorski strokovnjak se zaveda, da časa za predah na tekmi ne bo. "Od prve minute bo treba biti zbran, ne od desete, petnajste ... Treba bo odlično reagirati na način igre, ki ga imajo, poskušali bomo ne igrati tako, kot oni hočejo. Eden od primarnih ciljev bo doseči gol v gosteh, igrali bomo tam, kjer ne želijo imeti žoge, jih ogrožati in zadeti. Njihovo ekipo je sicer lahko prebrati, a to je samo navidezno," pravi Darko Milanič.

aberdeen dw
Drago Wernig - TAKA
Proti latvijskemu Ventspilsu v prejšnjem krogu je škotsko moštvo pokazalo dva obraza. "Eno je domača tekma, drugo gostujoča. Doma so vedno zelo napadalno usmerjeni, v gosteh se branijo. To je tokrat naša priložnost, da jih ogrozimo, v 16-metrskem prostoru jih je veliko in potem pri izgubljeni žogi puščajo veliko prostora. To mora biti del naše igre, kjer si želimo narediti največ," je zaključil strateg vijoličastih

Članki iz rubrike