franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
0 28.07.2016 11:12:45

Kaj Angležem sporoča Matic Črnic?

Nikola Miljković
V Domžalah odštevajo ure do že pete preizkušnje na mednarodnem prizorišču v tej sezoni. In hkrati najbolj atraktivne, drevi se bodo varovanci trenerja Luke Elsnerja v Stožicah na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa udarili z West Hamom. Eno od najmočnejših orožij dvakratnih slovenskih prvakov bo gotovo Matic Črnic.

Ob Kamniški Bistrici se stopnjuje napetost v pričakovanju prve tekme 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti West Hamu, toda v domžalski slačilnici stanje duha ostaja takšno kot pred preostalimi preizkušnjami. "Nisem opazil, da bi bilo kaj drugače. Kakšne živčnosti ni zaznati, prav tako ne pritiska, ki bi nas oviral, in menim, da ga niti ne bi smelo biti. Obstaja zgolj pozitivno pričakovanje dvoboja," razkriva Matic Črnic in o pričakovanjih pred spopadom z uglednim članom premier lige dodaja: "Popolnoma jasno je, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi se v četrtek predstavili v najboljši podobi in iztržili čim boljši rezultat. Takšnega, s katerim bi pred povratnim dvobojem ostali v igri za napredovanje. Da bi ostali živi, da bi lahko upali. Verjamem, da smo tega sposobni. Tudi minimalen zaostanek denimo ne bi bil katastrofa, vendar o tem ne razmišljamo. Nočemo. Neodločen izid bi bil v redu, radi bi bili uspešni. Tako kot na dozdajšnjih štirih preizkušnjah na mednarodnem prizorišču moramo ohraniti zadostno mero samozavesti. Uspe nam lahko le na tak način."

matic crnic nm
Nikola Miljković
VSAJ MANJŠA PREDNOST

Slaven Bilić in njegovi varovanci so v slovensko prestolnico pripotovali s priprav v Avstriji, v Stožicah bodo odigrali prvo tekmovalno preizkušnjo v novi sezoni. To bi bila lahko domžalska prednost, mar ne? "Z mojega vidika bi bila to res lahko vsaj manjša prednost. West Ham bo šele začel prihajati v tekmovalni ritem, hkrati v zasedbi ne bo nekaterih nosilcev igre. Nekaterih zelo močnih orožij, zvezdnikov, kar vendarle ni zanemarljivo spoznanje. Na drugi strani je za nami šest uradnih preizkušenj, in da, menim, da bi bila to lahko voda na naš mlin. A seveda si moramo prizadevati, da bi vse to na primeren način tudi unovčili. To bi bilo res priporočljivo," se je nasmejal Matic Črnic.

Bil je zelo sproščen in zagotavlja, da takšen tudi pričakuje obračun z West Hamom. Brez kakršnegakoli strahu. "Ne, strahu ni. Ne vidim razloga, zakaj bi bil. Tekmec si kakopak zasluži spoštovanje, toda v mejah profesionalizma. Za pretirano spoštovanje ni potrebe," je odločno povedal eden od nosilcev domžalske ekipe. "Preveril sem, tudi igralci West Hama imajo dve nogi in dve roki. Tako kot vsi ostali in niso bavbav," se je nasmejal 24-letni Mariborčan.

Članki iz rubrike