franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 27.07.2016 23:09:06

Remi Verbiča in Ibraimija, toda izhodišči sta drugačni

Profimedia
Potem ko sta od slovenskih predstavnikov svoje že dan prej opravila Petar Stojanović v dresu zagrebškega Dinama in Dalibor Volaš (čeprav le na klopi) za Partizani Tirano, je sinoči v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov na račun prišel še Benjamin Verbič. S Københavnom je gostoval v Romuniji pri Astri (1:1).

Čeprav so večino časa danski prvaki prevladovali in imeli žogo v svojih nogah, so se po napaki obrambe že v sedmi minuti znašli v zaostanku. Po zmedi ob izbijanju žoge je do žoge prišel Damien Boudjemaa in podal do Portugalca Filipeja Teixeire, ki je premagal danskega vratarja z roba kazenskega prostora. To je bila pravzaprav edina omembe vredna priložnost domače ekipe, ki se je nato povlekla v obrambo in dovolila gostom, da so prevzeli vajeti igre v svoje noge. Romuni so prežali na napake tekmecev in čakali na obetavno priložnost iz protinapada, ki pa jih, roko na srce, ni bilo videti. Benjamin Verbič je znova dokazal, da gre za odličnega nogometaša, v prvem delu je bil daleč najaktivnejši nogometaš na igrišču. Vseeno pa kljub razpoloženemu Celjanu enajstkratni danski prvaki niso uspeli kronati premoči. Priigrali so si le eno priložnost po "izletu" domačega vratarja Silviuja Lunga mlajšega, a so njegovi soigralci vendarle popravili napako svojega čuvaja mreže.

Drugi del je bil izenačen, nevarnejša je postala tudi Astra, V 64. minuti pa je København po akciji, ki jo je na desni strani začel prav Verbič, prišel do zadetka v gosteh. Slovenski reprezentant je v ogenj z lepo povratno podajo poslal Ankersena, čigar predložek se je znašel pri Rasmusu Falku, ki je nato iznajdljivo zaposlil kapetana Thomasa Delaneyja, ki mu ni bilo težko z nekaj metrov poslati žoge v mrežo Lunga mlajšega. Verbič je imel v 78. minuti na glavi celo zmago, a je napak ocenil let žoge in slabo z glavo zamahnil proti žogi. Takoj zatem je tudi vidno razočaran zapustil zelenico, vseeno pa je moštvo Staleja Solbakkena doseglo cilj ugodnega izida v gosteh, kar jim precej dviguje možnosti za preboj v zadnji krog kvalifikacij za elitno ligo prvakov.



Na delu je bil tudi še pred kratkim na slovenskih zelenicah dejavni Agim Ibraimi. V dresu kazahstanske Astane je gostil škotskega serijskega prvaka Celtica. Dolgo je kazalo, da si bodo kazahstanski prvaki priigrali pomembno zmago pred povratnim srečanjem, toda slabe četrt ure pred koncem je za Škote izenačil Griffiths in svojemu klubu priigral prednost zadetka v gosteh, čeprav so bili Kazahstanci boljši tekmec. Makedonski nogometaš je sicer tekmo začel na klopi za rezervne igralce, v igro je prišel v 84. minuti; globoko v sodnikovem podaljšku je prejel rumeni karton, ko se je »sporekel« za žogo s prav tako porumenelim kapetanom Scottom Brownom.

Izidi prvih tekem 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov: Astana - Celtic 1:1 (1:0), Rosenborg - Apoel 2:1 (2:0), Astra – København 1:1 (1:0), Fenerbahče – Monaco 2:1 (1:1), Trenčin - Legia 0:1 (0:0), Olympiakos - Hapoel Beer Sheva 0:0, Bate - Dundalk 1:0 (0:0), Ludogorec - Crvena zvezda 2:2 (1:0), Sparta Praga - Steaua 1:1 (1:0), Partizani Tirana - Salzburg 0:1 (0:0), Plzen – Qarabag 0:0 (0:0), Rostov - Anderlecht 2:2 (1:1), Ajax – PAOK 1:1 (0:1), Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilisi 2:0 (2:0), Šahtar Donjeck - Young Boys 2:0 (1:0)

Članki iz rubrike