sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 30.09.2016 20:40:41

HSV po neumnosti ostal brez Kloppovega podpisa. Zdaj jim je lahko žal

Reuters
Jürgen Klopp je svojo uspešno kariero začel pisati pri Borussii iz Dortmunda, kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi pristal pri njihovih rivalih.

Le kako se Hamburgu kolca po časih, ko so imeli podpis pogodbe Jürgena Kloppa pravzaprav pred nosom. 

Toda način, na katerega so se lotili rekrutiranja novega trenerja v letu 2008 je Jürgena močno prizadel. Kot bi bili trenerji takrat na avdiciji, so dobili spisek lastnosti, ki so jim jih bodoči delodajalci očitali. 

jurgen klopp

Kloppa je seznam tako prizadel, da jim je dal košarico. "Želel sem, da me v tistih časih začnejo jemati resno kot trenerja," je za RedaktionsNetzwerk Deutschland dejal eden najuspešnejših nemških trenerjev v tem tisočletju. 

"HSV je leta 2008 opravil nekakšno vrsto avdicije. Med lastnosti trenerja pa so skavti zapisali: neresen odnos z mediji, netočnost, luknje v jeansu, kadilec," se je osem let kasneje še natančno spominjal nemški strokovnjak.

"Kajenje žal drži, netočnost pa je popolna neresnica. Nikoli v življenju še nisem nikamor zamudil, če sem to le lahko preprečil. Neresen odnos z mediji? Kakšna neumnost je vendar to. Poleg tega so dejali, da je moj vzdevek 'Kloppo' nekakšen klic po avtoriteti? Kdo je tukaj neresen," se Klopp kar ni zmogel pomiriti. 

V tistem trenutku je želja Kloppa po prevzemu nemškega dinozavra (vseskozi že HSV igra v bundesligi) ugasnila. "Potem pa sem jim dejal, 'tako fantje, če bo še kdaj obstajal interes, No way. Nikoli me več ne kličite, ker nisem pravi za vaš stolček. Če vam je to pomembno, ste zame napačna izbira'. Tako nismo mogli skleniti sodelovanja."

klopp gotze

Klopp je zatem izbral Borussio Dortmund, ostalo pa je zgodovina.

Članki iz rubrike