zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 26.10.2016 11:16:10

Lestvica, na kateri je Cristiano Ronaldo četrti in Lionel Messi peti

V zadnjem času se v nogometu vrtijo vrtoglavi zneski, ki so jih klubi pripravljeni nameniti svojim najboljšim igralcem.

Med države z največjo plačilno sposobnostjo pa se je prerinila Kitajska. Bogato gospodarstvo z velikim trgom je seveda izredno zanimivo in pomeni velik potencial tudi v nogometu.

Poleg tega so Kitajci odločeni, da postanejo velik igralec, ko je govora o najpomembnejši postranski stvari na svetu.

Zavihali so rokave, oziroma zelo globoko segli v denarnico in v svoje klube vabijo svetovno znane nogometaše, svetovne mojstre žogobrca. Za njih so pripravljeni odšteti vrtoglave vsote denarja, kar kaže tudi lestvica najbolje plačanih nogometašev na svetu.

Mnogi bi ob vprašanju, kdo je najboljši nogometaš na svetu, izbirali skoraj izključno med Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom. Toda to ne pomeni, da je omenjeni dvojec tudi najbolje plačan, nikakor ne.



Na tovrstni lestvici je Portugalec s tedensko plačo v višini 320 tisoč evrov uvrščen na četrto, Argentinec pa s 307 tisočaki s soigralcem Neymarjem deli peto mesto.

Verjetno se sprašujete, kdo je na vrhu? To je Brazilec Hulk, ki igra za kitajski Shanghai SIPG. Trenutno četrtouvrščeno moštvo kitajske lige pa 30-letnemu napadalcu tedensko nakazuje kar 360 tisoč evrov.

Na drugem mestu je italijanski napadalec Graziano Pelle, ki pri Shandong Lunengu prejema 325 tisoč evrov. Tolikšna je tudi plača Paula Pogbaja pri Manchester Unitedu.

Kot smo zapisali prej, sledijo Cristiano Ronaldo, Messi in Neymar, na sedmem mestu pa je s tedensko plačo 290 tisoč evrov kapetan rdečih vragov Wayne Rooney. Mesto za njim si delita soigralca pri Manchester Cityju, Yaya Toure in Sergio Agüero - 255 tisoč evrov.

Članki iz rubrike