IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 03.11.2016 20:53:35

Ganljivo: Zapornik obožuje Klasnića in mu ponuja ledvico

Po vnovičnih zdravstvenih težavah nekdanjega hrvaškega reprezentanta so mu mnogi pripravljeni pomagati.

Informacija, da se Ivan Klasnić znova ubada z zdravstvenimi težavami in da mora na vnovično presaditev ledvice, je kakopak zelo odmevala tako pri naših južnih sosedih, kot v Nemčiji in tudi sicer v nogometnem svetu. Nekdanjemu hrvaškemu reprezentantu je marsikdo pripravljen pomagati. Med njimi je tudi Semir Đonko iz Dubrovnika, ki ga je zelo prizadelo, da se je njegov idol znašel v težavah. Zato se je odločil, da mu bo skušal pomagati in mu je pripravljen podariti svojo ledvico. In to niti ne bi bila nenavadna zgodba, če ne bi prišla iz hrvaškega zapora v Lepoglavi, kjer bi moral prestati še štiriletno kazen zaradi kraj in prevar.

Lastnoročno je napisal pismo in ga prek svojega odvetnika Milka Križanovića namenil hrvaškim zdravnikom. "Najprej moram poudariti, da Đonko nima nikakršnih skritih namenov. Ni obsojen na 20 let zapora, da bi si želel na tak način znižati kazen. Gre za človeka, ki bo kmalu odslužil dve tretjini kazni, nakar bo najbrž hitro spet na prostosti," je povedal Križanović.

"Đonko prestaja zaporno kazen v Lepoglavi. Pred mesecem dni mi je poslal pisma o svoji nameri, ki sem jih posredoval pristojnim ustanovam," je pristavil odvetnik zapornika in poudaril, da je Đonko v najboljšem življenjskem obdobju in na vrhuncu moči.

"Preprosto je pripravljen pomagati, vprašanje pa je, ali bodo Klasnić in njegova družina to sprejeli. Potem bi se morali seveda vključiti zdravniki, ki bi opravili vse potrebne analize in tako naprej, ampak zdi se mi, da ga nihče ne dojema dovolj resno, čeprav je v svoji nameri časten in zelo resen. In njegov motiv je izključno pomagati človeku, ki ga obožuje," je še dejal Milko Križanović ter sklenil: "On je v zaporu zaradi del, ki jih je storil, toda ni nikakršne potrebe po tem, da bi na njegovo človekoljubno dejanje gledali negativno. Ne ponuja krvi, temveč človeški organ."

Novinarji Jutarnjega lista so Ivana Klasnića priklicali v Nemčijo, toda za komentar o morebitnem darovalcu ni bil razpoložen. "To ne gre tako. Ne prek medijev. Vam se s tem ni treba ukvarjati. Naj se javijo meni," je le sporočil nekdanji odlični napadalec.

Članki iz rubrike