stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 18.01.2017 18:24:54

Tvegano: Milanič bo kot vse kaže zelo eksperimentiral

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so odigrali prvo pripravljalno tekmo pred spomladanskim delom sezone.

Vijoličasti so se za uvod pomerili s prekmurskim tretjeligašem Nafto in slavili z 2:1. Povedli so sicer Lendavčani, ko je v 15. minuti vratarja Nina Irgoliča premagal Marko Marciuš, še v prvem polčasu je izenačil Dare Vršič. Končni izid je v drugem polčasu postavil Damjan Bohar.

Vijoličasti so začeli s postavo Irgolič, Palčič, Šuler, Defendi, Uskoković, Kabha, Pihler, Sallalich, Vršič, Tavares, Novaković, v drugem polčasu je bila enajsterica videti takole: Irgolič, Vujčić, Mertelj, Rajčević, Hotić, Vrhovec, Ogrinec, Mezga, Bohar, Ahmedi, Sunny Omoregie.


Pri Nafti so igrali Valentič, Stošić, Šeruga, Dodlek, Novinić, Voroš, Malešević, Vinko, Ilić, Marciuš, Roginič, s klopi pa so v igro prišli Lorinc, Zagorec, Panić, Zeljko, Monjac, Vida, Horvat, Pozsgai, Magdič, Kiraly, Kovač.

A rezultat je bil tokrat povsem drugotnega pomena, bolj zanimivo je bilo vprašanje, koga bo Darko Milanič postavil na levi bočni položaj, ki je pri Mariborčanih po odhodu Erika Janže zelo deficitaren. Ker je imel težave z manjšo poškodbo Mitja Viler, ki je manjkal - tako kot Denis Šme in Luka Zahović -, je trener Maribora že od prve minute na levi bok poslal Luka Uskokovića

Mladi Črnogorec je svoje delo opravil solidno, a manjkali so napadalni prodori. V drugem polčasu je na levem boku zaigral Dino Hotić in vse kaže, da Milanič razmišlja, da bi nizkoraslega vezista prekvalificiral kar v bočnega branilca, kar je Maribor v preteklosti storil že s Petrom Stojanovićem in Martinom Milcem. Se je pa pokazalo, da je to eksperimentiranje lahko tudi zelo tvegano, samo spomnite se recimo poskusa Anteja Šimundže, da na desni bok na večnem derbiju pošlje Damjana Boharja, ki se je končal zelo klavrno ...

Članki iz rubrike