profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 02.02.2017 10:43:08

Iskrenost brez primere: Trener Rome navdušil z izjavo (video)

Sinoči so se nogometaši Rome z veliko težavami uvrstili v polfinale italijanskega pokala.

Na svojem igrišču je bila z 2:1 boljša od drugoligaša Cesene, toda zmagoviti zadetek je dosegla šele v sedmi minuti sodniškega podaljška, ko je enajstmetrovko izkoristil legendarni Francesco Totti. Rimljani so sicer povedli v 68. minuti prek Edina Džeka, ki je srečanje začel na klopi, le pet minut pozneje pa je izenačil še en rezervist Luca Garritano.

Prava drama pa se je zgodila tik pred koncem rednega dela srečanja, v zadnji, peti minuti je namreč sodnik Fabio Maresca po trku gostujočega vratarja Federica Agliardija in Kevina Strootmana pokazal na belo piko.


Gostje so seveda protestirali, a s tem niso dosegli ničesar. Res je, da je bil tudi vratar Agliardi blizu temu, da bi Tottijev poizkus iz najstrožje kazni ubranil, a je bil strel vseeno malenkost preveč natančen.

Po srečanju pa je z izjavo navdušil domači strateg Luciano Spalletti, ki je bil brutalno iskren, in je stvari predstavil natanko tako kot jih je v napeti končnici tudi doživel. "Potrudil se bom biti iskren in pošten, kolikor je le mogoče. Kot prvo sem mnenja, da je bila enajstmetrovka pravilno dosojena, vendar, če bi bila takšna enajstmetrovka dosojena proti Romi, bi bil zelo jezen! Tako je, v nedeljo nam niso dosodili najstrožje kazni, zdaj so," je dejal 57-letni italijanski strokovnjak, ki je dodal, da so tako pomembni dvoboji proti slabšim moštvom vedno težke. "Cesena je že prej izločila dva prvoligaša, zato sem svoje fante opozarjal, da nas čaka težko delo. Čeprav smo se namučili, naša igra sploh ni bila tako slaba, na srečo pa smo si izborili napredovanje, kar je edino pomembno," je bil zgovoren Spalletti.

Romo v polfinalu čaka poseben obračun, saj se bo pomerila z mestnim tekmecem in velikim rivalom Laziem.

Članki iz rubrike