IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 21.02.2017 14:34:10

Bayern podražil, da bi pomagal (foto)

Pri nemškemu velikanu so se odločili, da bodo na eni tekmi podražili vstopnice za en evro, ampak ne zato, da bi oskubili navijače.

V zadnjih letih so veliko primerjali cene vstopnic za nogometne tekme v Angliji in Nemčiji. Za premier ligo ima najdražjo sezonsko vstopnico londonski Arsenal, saj stane kar 2374 evrov, najcenejša sezonska vstopnica za tekme bundeslige Bayerna pa je 80 evrov. Povprečna cena vstopnice za bundesligo je 14 evrov, medtem ko je povprečna vstopnica za tekmo premier lige 35 evrov. Da ne omenjamo, da v Nemčiji lahko piješ pivo in ješ klobaso medtem ko gledaš tekmo.

Morda se boste obregnili ob kvaliteto nogometa v premier ligi in bundesligi? No, Bayern je premagala Arsenal s 5:1 v osmini finala lige prvakov.

Pri Bayernu pa bodo podražili vstopnico za tekmo za en (1) evrov.  Toda nemški velikan noče še globlje seči v denarnico, ampak hoče pomagati lokalnemu amaterskemu klubu FC Tuetonia, ki je prav tako iz Münchna. Omenjenemu klubu je pred božičem v požaru popolnoma zgorelo celo klubsko poslopje, škode pa je bilo za 250.000 evrov. Teutonia ima okoli 30 ekip, ki pa zaradi uničenega poslopja ne morejo igrati tekem – od dečkov do članov.

Pri Bayernu pa so se spomnili kako bi lahko pomagali amaterskemu klubu – za derbi amaterske lige med ekipama Bayern München II in 1860 München II – so vstopnice podražili za evro. In ta evro bo šel za pomoč Teutonii.

Karl-Heinz Rummenigge, direktor Bayerna je razložil: "FC Teutonia je eden najstarejših klubov v Münchu in znan po dobrem delu z mladimi. S to akcijo želimo pokazati solidarnost z amaterskim nogometom v mestu – klubom in navijači. Upam, da bomo pomagali Teutonii in 23. mladinskim ekipam, da bodo kmalu spet imeli svoj dom."

Tudi predsednik FC Teutonia Klaus Neuner je spregovoril o lepi gesti Bayerna. "Navdušeni smo nad tem in se zahvaljujemo Bayernu, da je del lepe zgodbe," je dejal Neuner.

Bavarski velikan je že večkrat pomagal drugim klubom v težavah. Pomagali so mestnemu tekmecu klubu 1860 München in tudi St. Pauliju, najbolj odmevna pa je bila leta 2004 pomoč dortmundski Borussii. »Takrat je bila Borussia v kritični situaciji,« je dejal predsednik Bayerna Uli Höness. "Ko niso mogli dajati plač igralcem, smo bili pripravljeni pomagati. Veliko damo na tradicijo v športu in mislim, da je bilo prav, da smo naredili kar smo."

Od takrat naprej je Bayern "vzel" vse igralce Dortmunda, katere je hotel, torej če bo imela Teutonia kakšnega obetavnega mladinca, lahko pričakujemo, da bo odšel v Bayern.

Značke: bayern, teutonia

Članki iz rubrike