zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
1 22.02.2017 17:07:46

Zavrnil službo, ker navija za mestnega tekmeca. In dobil povabilo, ki jemlje dih ...

Iz Italije prihaja zgodba, ki vrača vero v človeške vrednote in v načelnost.

Prav mogoče je, da ne poznate Enrica Nicolinija. Tudi mnogi Italijani ga niso poznali, zdaj pa ga kot edinstvenega človeka pozna vsa njegova domovina. Naredil je namreč nekaj, kar si težko predstavljamo in kar bi naredil malokdo med nami. 

Gre za strokovnjaka, dolgoletnega pomočnika bolj znanega trenerja Andree Mandorlinija, novega stratega prvoligaša Genoe. Mandorlini je sijajno novo službo dobil pred nekaj dnevi, Nicolini bi seveda moral ostati njegov pomočnik, toda ...

"Ne morem, navijam za Sampdorio. Oče me je naučil, da so nekatere stvari pomembnejše od dobre plače. Na primer biti zvest samemu sebi, svojim prepričanjem in svojemu srcu," je dejal, se zahvalil in sodelovanje z Mandorlinijem prekinil. 

Nekateri so ga obsojali, precej bolj številne pa so pohvale. Postal je celo tak junak, da so ga navijači Sampdorie razglasili za svojega svetnika, odzvati pa se je praktično moral (a je to storil z veseljem) tudi nekdanji klub Srečka Katanca. 

"Naredil je nekaj izjemnega, nekaj, česar v današnjem svetu ni več. Pokazal je, da ponos in čast nimata cene, za kar smo mu neskončno hvaležni. Naša vrata so mu odprta, prilagodili bomo svoj sistem tako, da bo pri nas dobil dobro službo," je poudaril športni direktor Sampdorie Carlo Osti.  

Značke: sampdoria, genoa

Članki iz rubrike