pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 09.03.2017 13:04:47

Slovenski strokovnjak gradi nogometno shemo na Tuvaluju

Nikola Miljković
Slovenski nogometni strokovnjak Ivo Šajh je dobil zanimivo delo. Na eksotičnem otoku Tuvalu v Pacifiškem oceanu je postal svetovalec, predaval bo tamkajšnjim trenerjem, postavil pa bo tudi temelje reprezentance, ki bo igrala na pacifiških igrah. Tuvalu zaenkrat še ni član Mednarodne nogometne zveze, naj bi pa to v kratkem postal.

"Zadeva je v postopku. Nogometna zveza Oceanije bo čez nekaj dni odločala, ali bo finančno podprla Tuvalu, da bi lahko nastopil na pacifiških igrah. Zaenkrat se me najeli za dva meseca, če bo predsednik tukajšnje zveze Soseala Tinilau zbral finančna sredstva in če bo dobil podporo Nogometne zveze Oceanije, se bom vrnil septembra, ko bomo postavili reprezentance U-16, U-10 in U-21," je s pravljično lepega otoka, ki ima le nekaj več kot 10.000 prebivalcev, njegova površina pa znaša le 26 kvadratnih kilometrov, sporočil Šajh.

Ljubljančan je trenersko kariero začel v Dobravi, leta 1994 je v prvi slovenski ligi vodil Potrošnik iz Beltincev. Pot ga je nato vodila v Indijo, Mjanmar, Romunijo in Nigerijo, kjer je leta 2008 dosegel svoj največji uspeh, z ekipo Kanp Pillars se je uvrstil v polfinale afriške lige prvakov.

Značke: nogomet, zanimivosti

Članki iz rubrike