Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

gv
gv
20 23.03.2017 09:53:59

Ali je vodstvo lige prepoznalo Messijevo "prevaro"?

Vodstvo tekmovanja španske lige v zadnjem poročilu ni omenjalo Lionela Messija in njegovega petega rumenega kartona.

Vodstvo španske lige po vsakem krogu javnosti predstavi poročilo, v katerem razkrije imena tistih nogometašev, ki morajo zaradi rumenih oziroma rdečih kartonov izpustiti naslednji obračun v tem tekmovanju.

Nadvse zanimivo pa je zadnje poročilo, v katerem ni imena prvega zvezdnika Lionela Messija. Argentinec je v obračunu z Valencio prejel peti rumeni karton v letošnji sezoni španske lige, več kot očitno pa ga je izsilil, da ne bi bil v nevarnosti za precej bolj zahtevne obračune, ki bodo na sporedu v mesecu aprilu in med katerimi bo tudi el clasico. Zaradi petih kartonov bo moral izpustiti naslednji obračun z Granado, vsaj glede tega pa se zdaj porajajo številni dvomi.



Kot že rečeno, ga liga ni omenila na svojem seznamu kaznovanih, kar si zdaj številni razlagajo po svoje. Ena možnost je ta, da je vodstvo tekmovanja nanj pozabilo, kar je seveda malo verjetno, španski mediji pa trdijo, da vodstvo tekmovanja dodatno preiskuje okoliščine, v katerih je Messi prejel rumeni karton.

Če bo vodstvo tekmovanja ugotovilo, da je rumeni karton prejel neupravičeno, bi mu ga lahko celo izbrisalo. To pomeni, da bo moral igrati proti Granadi, rumeni karton pa dobiti na kakšni drugi tekmi, ki ji bo sledil neprimerno težji tekmec kot Granada. Po obračunu s predzadnjo ekipo španskega prvenstva se bo Barcelona v aprilu pomerila še s Sevillo, Malago, Real Sociedadom in madridskim Realom.

Članki iz rubrike