stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.05.2017 12:03:22

Arsenal za 1,3 milijarde v ruske roke?

Reuters
Ruski milijarder Ališer Usmanov je večinskemu lastniku angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, Američanu Stanu Kroenkeju ponudil 1,3 milijarde dolarjev, da bi prevzel nadzor nad klubom, je poročal časnik Financial Times.

V Uzbekistanu rojeni Usmanov, ki je že lastnik 30 odstotkov otoškega prvoligaša, naj bi v pismu posredoval ponudbo Kroenkeju, ki ima v lasti 67-odstotni delež kluba. Slednji na ponudbo uradno še ni odgovoril, vendar pa časnik navaja, da naj ameriški športni mogotec ne bi imel nobenih načrtov o prodaji topničarjev.

Jeklarski magnat Usmanov je že v preteklosti želel kupiti Arsenal, a je bila njegova ponudba zavrnjena. Vse od takrat je zelo kritičen do Kroenkejevega pasivnega odnosa do nogometnega kluba.



Usmanov je ponudbo pripravil v kritičnih časih za topničarje, ko jim grozi, da bodo ostali brez donosne uvrstitve v ligo prvakov prihodnjo sezono, saj se varovanci Arsena Wengerja v ligi niso izkazali in so pred zadnjim krogom, ki je ta konec tedna, šele na petem mestu prvenstvene lestvice.

Če se Arsenal prvič v 20 letih ne bi prebil v ligo prvakov, bi to klub stalo približno 50 milijonov funtov prihodkov. Za zdaj še ni znano, ali bo Wenger, ki je na trenerskem stolčku kluba že 21 let, pogodbo podaljšal.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike