bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

tu
tu
0 26.06.2017 13:11:34

Messi na hudem udaru: je Argentinec na račun otrok izvedel najbolj umazano davčno prevaro v zgodovini nogometa?

Lionel Messi
Reuters
Španski časnik ABC je udaril z zgodbo, da naj bi Lionel Messi prek svoje humanitarne organizacije davčnim oblastem prikril na desetine milijonov prihodkov.

Če je to res, potem Messi tudi v očeh svojih privržencev ne bo nikoli več enak. Po 21-mesečni zaporni kazni zaradi utaje davkov, ki mu je ne bo treba prestajati za rešetkami, se namreč nadenj zgrinjajo še precej hujše obtožbe.

Pri ABC-ju so zapisali: »Leo Messi Foundation je ustvarila ogrodje za prikrivanje milijonov evrov, ki jih je prejela zaradi neprijavljenih prihodkov iz sponzorstev, za katere ni možno preveriti, ali so bila zares namenjena za s pomoč otrokom z zdravstvenimi težavami in druge socialne projekte.«

Šlo naj bi za več kot deset prikritih milijonov evrov, kolikor se je nabralo sredstev v zadnjih desetih letih. Glavni kamen spotike je ta, da je Messi svojo fundacijo v Španiji aktiviral šele leta 2013, torej po šestih letih delovanja. Prej naj bi pogodbe podpisovala prek svoje hčerinske družbe v argentinskem Rosariu.

Ne glede na to, ali trditve ABC-ja držijo ali ne, Messi spet ne more imeti mirnega spanca in morda je samo še vprašanje časa, da bo tudi on tako kot Ronaldo rekel, da ima Španije dovolj.

Članki iz rubrike