stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 02.03.2024 03:07:29

Da nižje ne gre? Thomas Tuchel vleče Bayern nekam globoko - proti katastrofalni sezoni

Profimedia
Nogometaši Bayerna iz Münchna in Freiburga so se za začetek 24. kroga nemškega prvenstva razšli brez zmagovalca z 2:2. Bayer Leverkusen bo imel v nedeljo posledično priložnost, da se Bavarcem na vrhu razpredelnice odlepi za deset točk.

Freiburg je na domači zelenici povedel v 12. minuti, ko je najprej Manuel Neuer dvakrat sijajno posredoval, v tretje pa je bil po strelu Christiana Günterja z roba kazenskega prostora brez moči. Bavarci so izenačili v 35. minuti, ko je lepo z roba kazenskega prostora zadel tudi Mathys Tel.

V drugem delu je Bayern prevladoval, premoč pa kronal v 75. minuti, ko je po lepi samostojni akciji iz zahtevnega položaja zadel Jamal Musiala. Domači so v 87. minuti po lepi akciji iz avta in sijajnem strelu Lucasa Hölerja izenačili.

Bayern je na drugem mestu lestvice s 54 točkami. Pred svojo nedeljsko tekmo v gosteh pri Kölnu je na vrhu Bayer Leverkusen z 61 točkami. Za Bayernom so Stuttgart (47), Borussia Dortmund (41) in Leipzig (40), ki jih tekme 24. kroga čakajo danes.


Na Bavarskem domala vsi komaj čakajo, da trener Thomas Tuchel zapusti klub in svoje mesto prepusti nekomu drugemu. Bayern namreč pod njegovim vodstvom gradi izjemno slabo sezono, v kateri je najprej ostal brez superpokala, potem je proti nižjeligašu izpadel v pokalnem tekmovanju, slabo mu kaže v ligi prvakov, izgubljena pa je, kot vse kaže, tudi domača bundesliga.

Vodilni sicer vztrajajo s podporo Tuchlu, domnevno do konca sezone, navijači pa se sprašujejo, čemu je tako. Zdaj si trener z nespretnimi nastopi v javnosti še izdatneje koplje luknjo. Po izgubi dveh točk v Freiburgu je, denimo, krivdo naprtil igralcem, češ da so bili premalo disciplinirani: "V prvih pol ure nismo igrali dobro. Zasluženo smo bili v zaostanku. Potem smo se dobro odzvali, imeli priložnosti, a nismo bili nagrajeni. Na koncu je tako, da en dober polčas ni dovolj za zmago. Na začetku ni bilo discipline, igralci so stvari počeli po svoje, niso vedeli, kateri so njihovi igralni položaji. Izgubljali so dvoboje. Počeli so stvari, ki jih sicer ne počnemo na treningu."

Tuchel je z eno od izjav uspel celo nasmejati navijače: "Na koncu nismo zmagali zaradi srečnega zadetka, ki smo ga prejeli."

V Münchnu bi na trenerskem mestu najraje videli trenerja vodilnega Bayerja Xabija Alonsa.

Članki iz rubrike