stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu/STA
nu/STA
18 03.03.2024 22:10:53

Dame in gospodje, Jan Oblak! Slovenski kapetan spet junak Atletica! Tej obrambi se čudijo vsi! (video)

Profimedia
Madridski Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka je v tekmi 27. kroga španske nogometne lige premagal Betis z 2:1. Atletico je na lestvici ostal na četrtem mestu, slovenski kapetan pa je uprizoril eno najlepših obramb v vratih španskega velikana.

V prvem polčasu je bilo videti, da bo madridski klub brez težav prišel do novih treh točk. Najprej so si gostje, potem ko se je žoga pred golom odbijala od njihovih nog in vratnice, zabili avtogol, v mrežo se je nazadnje odbila od vratarja Ruija Silve. V 28. minuti pa je Alvaro Morata zapravil enajstmetrovko, ki jo je Atletico dobil po posredovanju Vara, vratar Silva je tokrat popravil napako iz uvoda. A Morata se je v 44. minuti oddolžil z golom za 2:0.

V nadaljevanju je Betis močno pritisnil, Oblak pa je bil tisti, ki je atletom zagotovil tri točke. Izkazal se je s ključnima obrambama, najprej v začetku polčasa ob strelu Williana Joseja, potem je klonil ob poskusu Williama Carvalha, deset minut pred koncem pa je izvrstno posredoval še ob strelu Guida Rodrigueza ter žogo preusmeril v vratnico. Neverjetno obrambo, ki je hitro obkrožila svetovni splet in jo Španci označujejo celo za eno najboljših, odkar Oblak stoji v vratih Atletica, si lahko ogledate v priloženem posnetku.



Druga Girona je nato svoje delo v popoldanski tekmi opravila slabše. Namesto približanja Realu, ob zmagi bi se približali na -4, so Katalonci doživeli šele četrti poraz v sezoni, s katerim pa so možnosti za morebitno spremembo na vrhu la lige že precej manjše. Mallorca, ki se giblje na mestih blizu druge lige, pa je po drugi strani s peto zmago v sezoni dobila tri izjemno pomembne točke. Čvrsti domači nogometaši so v 33. minuti zadeli, gol Joseja Vopete so sicer potrdili šele sodniki v sobi za Var.

Gironi v nadaljevanju ni uspelo izničiti minimalnega zaostanka, tako da je doživela tretji poraz v nizu. Na lestvici ima zdaj Atletico 55 točk, s čimer se je vsaj začasno na dve točki približal Barceloni na tretjem mestu.

Članki iz rubrike