franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 04.03.2024 11:38:18

Bodo vrgli puško v koruzo?! Nogometna Nemčija na nogah, noro, kako daleč je že Bayer!

Profimedia
Nogometaši Bayerja so v tekmi 24. kroga nemške lige v nedeljo premagali Köln z 2:0 in imajo na lestvici na prvem mestu zdaj deset krogov pred koncem že deset točk naskoka pred Bayernom, ki je osvojil zadnjih 11 naslovov nemškega prvaka.

V Nemčiji je vse bolj jasno, da bodo tekmeci težko ustavili Leverkusenčane na poti do prvega naslova. Ti ne delajo napak, medtem ko si jih njihovi zasledovalci z Bavarske zadnje tedne in mesece privoščijo preveč pogosto, da bi realno še lahko upali na preobrat. Zadnji spodrsljaj si je Bayern privoščil v petek, ko je igral le 2:2 s Freiburgom in odprl vrata Bayerju, da krog konča pri dvoštevilčnem naskoku.


Lekarnarji so do tega dosežka v lokalnem derbiju tudi prišli brez večjih težav, čeprav z igro niso blesteli. Köln, ki bi mu v boju za obstanek sicer prav prišla vsaka točka, si je že tako majhne možnosti še zmanjšal v 14. minuti, ko je rdeči karton dobil Jan Thielmann. Gostje so že v prvem delu močno pritiskali, zadel pa je le Jeremie Frimpong v 38. minuti.

V nadaljevanju se podoba na terenu ni spremenila, Bayer je imel veliko premoč, dokončno pa je tekmo dobil po golu Alejandra Grimmalda v 73. minuti. Gostujoči strateg Xabi Alonso je tako na najlepši način praznoval 50. tekmo v nemški bundesligi v trenerski vlogi, njegova ekipa je rekordni niz tekem brez poraza povečala na 34.

Značke: bayer, bayern, nemčija

Članki iz rubrike