franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 10.03.2024 12:00:09

Portugalci spisali zgodovino! Bodo sledili še drugi? Je to prihodnost za VAR-tehnologijo? (video)

Okoli nogometa bodo vedno potekale žgoče debate. O pravilnosti sleherne sodniške odločitve se bržčas nikoli ne bomo vsi strinjali in tega ni odpravila niti VAR-tehnologija.

Gledalci pred malimi zasloni - tako kot tudi sodnik na igrišču - vsaj vidijo številne ponovitve ponovljenega posnetka sporne akcije in si lahko na takšen način izoblikujejo svoje mnenje. Navijači na tribunah pa mnogokrat niti ne vedo, kaj se dogaja, kaj sodniku sporočajo kolegi v VAR-sobi, kako je videti počasni posnetek akcije in o čem sodnik razmišlja.

Na Portugalskem so storili korak naprej in na včerajšnji prvenstveni tekmi med Rio Avejem in Brago spisali zgodovino. Ko so v 64. minuti pri rezultatu 0:0 gostje dosegli zadetek, je njihovo veselje kmalu skazila odločitev iz VAR-sobe. Zadetek je bil razveljavljen. Gledalci na tribunah so se spraševali, kaj se dogaja.



Potem pa je sodnik Fabio Verissimo vklopil mikrofon in – po intervenciji iz VAR-sobe – preko zvočnikov vsem prisotnim na stadionu podrobno pojasnil, kaj se je zgodilo in zakaj je zadetek razveljavil.

Vprašanje je, ali bodo portugalskemu zgledu sledili tudi v drugih državah? Podobne situacije z javnimi pojasnili sodnikov sicer poznamo že v ameriškem nogometu, v ligi NFL.

Značke: sodnik, var, portugalska

Članki iz rubrike