nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

jb
jb
0 18.07.2014 22:05:17

Zgrešili vse in izgubili

Grega Wernig
V Areni Petrol se je začela 24. sezona slovenskega nogometnega prvenstva, tisti, ki so si tekmi med Celjem in Zavrčem ogledali v živo, so imeli kaj videti. Predvsem veliko priložnosti domačih, ki pa so ostale neizkoriščene. Gostje so to s pridom izkoristili ter vnovič potrdili tisto zimzeleno nogometno frazo: kdor ga ne ga, ga dobi. In izgubi, kot je bilo to v tokratnem primeru.
Način, na katerega so Celjani izgubili prvo tekmo v tekmovalnem letu 2014/15, je pravzaprav neverjeten. Četa trenerja Simona Rožmana bi morala že po prvem polčasu voditi z vsaj nekaj zadetki prednosti, a kaj, ko so bili domači napadalci povsem neučinkoviti. Do gola tekmeca je še šlo, ko je bilo potrebno žogo poslati v mrežo Zavrča, pa ne več. A nogometaši kluba iz mesta ob Savinji je zapustila tudi sreča.

CELJE - ZAVRČ 0:1 (0:0)

Celje - Stadion Arena Petrol. 600 gledalcev. Glavni sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana).
Strelec: 0:1 Šafarić (76).
CELJE: Kotnik, Jakolić (od 79. Zbičajnik), Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Zajc, Vrhovec, Bajde (od 46. Miškić), Ahmedi, Verbič, Žurej (od 46. Rajšel). Trener: Simon Rožman.
ZAVRČ: Ranilović, Kurbus, Roškar, Datković, Dugolin, Šafarić, Kelenc (od 66. Brdar), Kresinger, Cvek, Težak (od 65. Matjašič), Smrekar (od 85. Čeh). Trener: Željko Orehovec.
Rumeni kartoni: Vrhovec (39), Žurej (44); Roškar (41), Kurbus (80), Kresinger (83), Smrekar (84).
Rdeči kartoni: -
Po petnajstih minutah igre so tako v dveh akcijah kar trikrat zatresli okvir gola nasprotne ekipe, od tega dvakrat v eni akciji. Najprej je Marko Ranilović, novi prvi vratar Zavrča, v prečko preusmeril žogo po strelu Benjamina Verbiča, takoj zatem je do strela prišel še Marko Krajcer, a so gostje razrešili nevarnost s pomočjo vratnice. Le nekaj trenutkov zatem je streljal še Gregor Bajde, Ranilović pa je žogo dovolj odbil, da ni zletela v mrežo, pač pa se je ob pomoči vratnice odbila nazaj v igrišče. Na drugi strani so bili gostje več ali manj nenevarni večji del tekme. Dokler ni prišla 76. minuta, ko je Lovro Cvek izsilil prosti strel za Zavrč. Z dobrih 30 metrov se je za strel odločil Nikola Šafarić in zadel vratnico, a v tem primeru se je žoga odbila v mrežo. "Ta prekleti okvir gola!" so Celjani zakričali tudi v devetdeseti minuti, ko bi skoraj izenačili, če jim veselja ne bo preprečila - prečka! Novinec v celjskem dresu Valon Ahmedi je ustrelil s 30 metrov in skoraj "polomil" konstrukcijo gola, tako silovit je bil njegov udarec.

Da bi bila mera popolna, so Celjani nato globoko v sodnikovem podaljšku zgrešili še enajstmetrovko. Da, prav ste prebrali, tudi z bele točke niso znali zadeti. Dejan Kurbus je v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Ahmedija, žogo si je na belo točko namestil Verbič. Meril je v levi kot, toda Ranilović ga je "prebral" in z odlično obrambo poskrbel za naval navdušenja med svojimi soigralci. Ti so tako nekdanjega vratarja Maribora na ramenih nosili že po njegovi prvi tekmi, Ranilović je bil pač veliki junak Zavrča. Ne samo zaradi obrambe v 94. minuti, tudi sicer je spravljal v obup Celjane, ki se bodo še dolgo spraševali, kako so lahko izgubili to tekmo. Tekmo, na kateri bi moral dejansko zmagati.

Članki iz rubrike