nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 27.09.2014 08:45:03

O ligi prvakov, ko bo prišel čas za to

Drago Wernig - TAKA
Radomljanom je naposled uspelo, v desetem poskusu so se veselili zgodovinske prvoligaške zmage.
Uspelo jim je na koprski Bonifiki in zdaj varovanci trenerja Dejana Djuranovića »oropani« bremena pričakujejo obračun z dvanajstkratnimi prvaki, ki jih ob Kamniški Bistrici zanima zgolj ves izkupiček. V prvi vrsti zaradi lova za Domžalami, uspeh bi kakopak pomenil tudi dodatno energijo v pričakovanju obračuna s Schalkejem.

SPROŠČENI IN S PRAVIM PRISTOPOM

»Uf, zdaj smo seveda lažje zadihali,« po uspehu na Obali priznava trener Radomelj. »Ta zmaga nam seveda pomeni veliko. Zelo veliko. Začetek prvenstva se ni razpletel po naših željah, doživeli smo osem porazov, vendar je kot na dlani, da so bile igre boljše od rezultatov. Že osvojena točka proti Krki, ki je naša neposredna tekmica na lestvici, je bila nadvse pomembna, v Kopru pa so fantje dobili potrditev, da se lahko vsem ekipam postavijo po robu. Dejstvo je, da vsako tekmo začnemo v vlogi avtsajderja, toda zdaj gremo na igrišče z zavedanjem, da se lahko nadejamo točk, da smo sposobni presenetiti. Igralcem to iz psihološkega stališča ogromno pomeni, povrhu so se znebili nekega bremena in si okrepili samozavest,« je nadaljeval Dejan Djuranović. Popoldne je pred njim in njegovimi varovanci naslednji izziv. Največji, na nasprotni strani bodo prvaki»Ne čutimo nikakršnega pritiska. Maribor je absolutni favorit, o tem ni nobenega dvoma, mi si bomo prizadevali, da bi se sproščeni ob maksimalnem pristopu predstavili v čim boljši luči. Za fante je velika nagrada, da lahko merijo moči z ekipo iz lige prvakov,« je povedal Dejan Djuranović, ki ima na voljo vse igralce.

radomlje
Arsen Perić


TOKRAT ŠE MOČNEJŠI
Mariborčani prihajajo ob Kamniško Bistrico po pomembni zmagi v Velenju, kjer pa niti po naključju niso blesteli. Kvečjemu nasprotno. »Seveda smo naredili, kar je bilo potrebno. Opravili smo temeljito analizo, vsekakor pa je pomembno, da se fantje zavedajo, da niso bili na primerni ravni. Verjamem, da je bil to le slabši dan in da bo v prihodnje podoba znova takšna, kot si želimo. Oziroma sem o tem prepričan. Iz preprostega razloga, ker ekipo poznam odlično in je že velikokrat dokazala, da je prava,« je po včerajšnjem dopoldanskem treningu dejal Ante Šimundža. Zasedba bo močnejša kot proti Rudarju. »Obetavno je, da se stanje izboljšuje. Željko Filipović se po poškodbi hrbta vrača v kader, med kandidati za nastop je tudi Dare Vršič, ki je velenjsko preizkušnjo izpustil zaradi preventivnih razlogov, Aleksander Rajčević je odslužil kazen. Tudi Petar Stojanović se je vrnil k treningom, toda za največje napore še ni pripravljen,« je pojasnil trener vijoličastih.


TO NE BI BILO PROFESIONALNO
Radomljani zasedbo iz Ljudskega vrta pričakujejo na krilih prve prvoligaške zmage. »Gre za ekipo, ki ima v svojih vrstah nekaj izkušenih igralcev in je že v dozdajšnjem delu prvenstva dokazovala, da je v prvoligaškem tekmovanju lahko konkurenčna. Rezultati sicer niso bili najboljši, toda v zadnjem času so Radomljani stopnjevali formo in bili nagrajeni tudi s točkami. Zelo dobro se zavedamo, da ne bo lahko. Vsakega tekmeca nadvse spoštujemo, temu primerno se na tekmo pripravljamo, namen Maribora je vedno enak. Kjerkoli in proti komurkoli igramo, vedno želimo zmagati. Smo ambiciozni, vedno želimo čim več,« je odločen Ante Šimundža. Zmaga bi bila pomembna tudi zaradi mirnega ozračja pred naslednjo preizkušnjo v ligi prvakov. V torek čaka Mariborčane obračun s Schalkejem, bržkone bodo misli v vsaj manjši meri proti Gelsenkirchnu uhajale že danes. »To ne bi bilo profesionalno. O ligi prvakov bomo razmišljali, ko bo prišel čas za to, do takrat moramo biti osredotočeni zgolj in samo na prvenstvo, ki je naša prioriteta,« pravi nekdanji odlični napadalec.

Članki iz rubrike