volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA/gv
STA/gv
0 25.10.2014 20:00:13

Olimpija gladko čez Gorico

Nikola Miljković
Ljubljanska Olimpija je v Novi Gorici gladko opravila z gostitelji.

Novogoričani so imeli v zadnjem obdobju veliko uspeha proti Ljubljančanom, pred domačimi gledalci proti njim niso izgubili že od septembra 2012, tudi v tej sezoni pa je Gorica edina ekipa v prvenstvu, ki je tudi iz Stožic odšla neporažena. Toda zeleno-beli za razliko od Novogoričanov v tej sezoni kažejo precej boljši obraz kot v prejšnji(h), kar so dokazali tudi v novogoriškem športnem parku.

Ob zanesljivi zmagi se je med strelce vpisal tudi nekdanji član Gorice Miran Burgić in tako dal svoj delež k osmi zmagi v sezoni, s katero Ljubljančani ostajajo skupaj z Mariborom najtesnejši zasledovalec vodilnih Domžal. Gorica je na drugi strani doživela že deveti poraz in zaostaja že za 14 točk za petim Zavrčem.

Ljubljančani so povedli v praktično prvi nevarnejši akciji, v deveti minuti, ko je z roba kazenskega prostora z nizkim strelom Vasjo Simčiča premagal Miha Zajc. Ob rahli pobudi so domači do prvega strela prišli v 28. minuti prek Marshala Mfona Johnsona, ki pa je bil nenatančen, tako kot tudi v 34. minuti. Gledalci sicer v tem delu igre niso videli kakšne obilice obetavnih akcij, zaključnih strelov je bilo bore malo.

V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani podvojili prednost, po akciji Filipa Valenčiča in Aleksandra Rodića je zadel prvi, ko je žogo čez Simčiča poslal v mrežo. Potem so nekaj strelov sprožili domači prek Alessia Innocentija in Simoneja Napolija, a v 61. minuti je udaril nekdanji igralec Gorice, zdaj pa napadalec Olimpije Miran Burgić.

Po vsega šestih minutah v igri je po dolgi podaji prišel do žoge pred Simčičem in jo poslal v prazno mrežo. Zmagovalec je bil odločen, še toliko bolj v 66. minuti, ko je moral Innocenti zaradi prekrška nad Antoniom Delameo Mlinarjem in drugega rumenega kartona iz igre. Gosti sicer številčne prednosti niso unovčili, sprožili so še strela prek Burgića in Maria Jurčevića, a je ostalo pri njihovi vseeno izdatni zmagi.



Gorica bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Velenju, Ljubljančani pa bodo gostili Celje.


Gorica - Olimpija 0:3 (0:1)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 500, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Vidali (Gračišče) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).
Strelci: 0:1 Zajc (9.), 0:2 Valenčič (48.), 0:3 Burgić (61.).
GORICA: Simčič, Vetrih, Širok, Majcen (od 60. Makinwa), Žigon (od 86. Džuzdanović), Napoli, Jogan, Pasqualini, Henty (od 69. Arčon), Innocenti, Johnson.
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Zajc (od 78. Jurčević), Rodić (od 80. Đurković), Matić, Valenčič, Vukčević, Delamea Mlinar, Bajrić (od 55. Burgić), Zarifović, Mitrović.
Rumeni kartoni: Majcen, Innocenti, Širok, Vetrih; Bajrić, Rodić, Jurčević.
Rdeči karton: Innocenti (66.).

Članki iz rubrike