Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

dm
dm
0 09.11.2014 09:10:07

DOMŽALE - RADOMLJE: Sedeminpetdeset dni pozneje

Nikola Miljković
Čeprav bi morala biti tekma odigrana včeraj, se bodo Domžalčani in Radomljani zaradi obilnega dežja med seboj pomerili šele danes, in sicer ob 17. uri.

Pred slabima dvema mesecema je bil za občino Domžale poseben, zgodovinski dan. Takrat je bil namreč na sporedu prvi občinski derbi v najelitnejšem slovenskem klubskem tekmovanju, na tribunah Stadiona ob Kamniški Bistrici so pričakovali veliko število navijačev, a zagodlo jim je vreme. Obilne padavine so povsem razmočile zelenico, ljudje pa so v veliki večini raje ostali v varnem in predvsem toplem ter suhem zavetju svojega doma, kot da bi odšli na stadion.

Kot vse kaže, se zgodba ponavlja. Tudi pred drugim občinskim derbijem je vreme tisto, ki organizatorjem povzroča nemalo težav. Zaradi velike količine padavin je tekma prestavljena na nedeljo, vsi pa si srčno želijo, da bi tokrat potekala v boljših, bolj regularnih pogojih.

Pred dvema mesecema so bili na meji – nekateri bi rekli, da že čez njo – regularnosti. In v takšnih razmerah so nogometaši obeh moštev bolj plavali kot tekli, bolj čofotali v lužah kot igrali resen nogomet. Takrat je šlo za tekmo prvega z zadnjim in tudi zdaj bo tako. Domžale še vedno zelo zanesljivo zasedajo vrh razpredelnice, Radomlje so, prav tako dokaj zanesljivo, na dnu.


Vloga favorita je tako jasna, varovanci Luke Elsnerja bodo poskušali še drugič – prva tekma se je končala z rezultatom 2:0 v njihovo korist – premagati občinske tekmece, vse razen novih treh točk na kontu Domžal pa bi bilo ogromno presenečenje.

"Motivacija v nobenem primeru ni vprašljiva. Ne glede na nasprotnika gremo v vsako tekmo na polno. Sploh ni pomembno, ali nasproti stojijo Mariborčani ali Radomljani. Pričakujem zanimiv derbi, v katerem za nas štejejo le tri točke, in tako bomo tudi pristopili k tekmi. V vsakem trenutku moramo biti agresivni, borbeni in imeti visoko posest žoge. Naša želja je čim prej doseči gol," je pred dvobojem optimistično razpoložen kapetan domačih Nejc Skubic, ki bo tokrat zaigral z zaščitno masko na obrazu, po prejetem udarcu Luke Zahovića namreč še ni dokončno pozdravil poškodbe nosu.

Čeprav so trenutno prepričljivo na zadnjem mestu in so na zadnjih petih tekmah petkrat izgubili, Radomljani v tekmo z Domžalami ne odhajajo z izobešeno belo zastavo. V primeru slabega stanja travnate površine bi lahko njihove možnosti za presenečenje še malce zrasle, takšni pogoji zmeraj ustrezajo ekipi, ki se na tekmi brani, in varovancem Dejana Djuranovića jutri verjetno drugega ne bo preostalo.

A Skubic se s tem ne obremenjuje: "Prepričan sem, da bo zelenica pripravljena najbolje mogoče, tako kot je bila tudi na prvem derbiju. Vzdrževalci igrišča bodo naredili vse, da bodo pogoji za igro primerni in da bomo lahko pokazali vso svojo kakovost."

Članki iz rubrike