Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 16.12.2014 12:32:46

Nočemo prodajati, hočemo se okrepiti

Gregor Katič
Celju se januarja obeta razprodaja ekipe. Toda ali se res? Športni direktor Ambrož Krajnc pravi, da temu ne bo tako.

Celjani so vsekakor prijetno presenečenje prvega dela sezone na slovenskem prizorišču. Varovanci trenerja Simona Rožmana so bili uspešni in atraktivni hkrati, užitek jih je bilo gledati. Dosegli so niz 22 zaporednih tekem brez poraza, zato pač ni presenečenje, da so številni grofi postali tarča bogatejših snubcev.

Benjamin Verbič ostaja najbolj iskano "celjsko blago", toda v zadnjih dneh se je vendarle najbolj pogosto omenjal Valon Ahmedi. Nizozemski mediji so mladega albanskega reprezentanta že "prodali" v Heerenveen, kjer naj bi imel po njihovih informacijah spomladi status posojenega igralca Celja, klub, ki je znan tudi po srčkih na dresu, pa bi imel po koncu sezone možnost odkupa.

HEERENVEEN NI BIL PROFESIONALEN
"To moram odločno zanikati," nas je "pozdravil" Ambrož Krajnc, športni direktor prvoligaša iz knežjega mesta, ko smo želeli izvedeti podrobnosti. "Drži, da je obstajalo načelno zanimanje, vendar nismo dobili v klub nobene uradne ponudbe. Zato tudi nismo poslali nikakršnega odgovora, prav tako je popolnoma jasno, da kakršnakoli posoda niti po naključju ne pride v poštev. Glede na razvoj dogodkov niti kakšna druga možnost," je odločno nadaljeval Ambrož Krajnc in pristavil: "Moram priznati, da sem od Heerenveena pričakoval drugačen odnos. Glede na status, ki ga uživa ta klub, so se vsega skupaj lotili precej neprofesionalno."



NAMEN JE ZADRŽATI VSE
Kako pa je z drugimi igralci? Bogati snubci se spogledujejo z lepim številom posameznikov, ki so jeseni opozorili nase. "Ne le Valona Ahmedija, naš namen je poskušati zadržati vse igralce. Tudi v nadaljevanju sezone želimo biti kakovostni in ambiciozni. Ob tem je nadvse pomembno, da v prodajo nismo prisiljeni. Nimamo pritiska, da si moramo na ta način zagotoviti finančna sredstva, poleg tega izkušnje razkrivajo, da je poletje primernejše za odmevnejše prestope. Takrat so zneski višji. Skupaj z UO smo se odločili, da bomo sezono do konca speljali s športno ambicioznostjo, ki nas je odlikovala do zdaj. Celje na lestvici že kar dolgo ni bilo v takšnem položaju in storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi bilo tako uspešno tudi v prihodnje. Takšno stališče bi lahko spremenila le zares izjemna ponudba. Potem bomo seveda razmislili, kako in kaj. Za zdaj je ni, cilj ostaja zadržati igralsko zasedbo," je dodal uradnik kluba iz Arene Petrol.

ORŠIĆ LAHKO ODIDE
V Celju nimajo vpliva le na nadaljnjo usodo Mislava Oršića, ki ima status posojenega igralca hrvaškega prvoligaša s Kantride. "Ob njegovem prihodu smo z Rijeko sklenili dogovor, da lahko v primeru ponudbe, ki bi zadovoljila tako njih kot igralca, odide. Menda se nekaj v tej smeri dogaja, toda za zdaj vendarle še nič konkretnega," je razkril snovalec kadrovske politike pri grofih.
Dogaja pa se tudi pri morebitnih prihodih. "Da, razmišljamo tudi o okrepitvah. Iščemo primerne rešitve, za konkretna imena je prezgodaj," pravi športni direktor Celja.

Članki iz rubrike