sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Robert Balantić
Robert Balantić
0 03.01.2015 08:00:40

Rastoder (za zdaj) zahteva (veliko) preveč

Nikola Miljković
Bo Olimpija v nadaljevanje sezone krenila brez Andraža Šporarja? To je vprašanje, ki vznemirja navijače zeleno-belih in še koga, bržkone bo tako vse do konca prestopnega roka.

Nogometaši Olimpije se bodo prvič letos zbrali 8. januarja in začeli priprave na spomladanske izzive. V kakšni zasedbi jih bodo skušali uresničevati, ostaja neznanka. Za zdaj je jasno le, da v zeleno-belem dresu ne bo več igral Filip Valenčič, s katerim so se zmaji dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja, v prihajajočih dneh podobna usoda menda čaka še kakšnega igralca.

OGROMEN POTENCIAL
Seveda pa so tudi takšni, ki se spogledujejo s tujino. V zadnjih dneh je najbolj aktualen Boban Jović, ki naj bi ga v svoje vrste vabila poljska Wisla iz Krakova, toda najbolj vroča zgodba kakopak ostaja Andraž Šporar. Strokovnjaki so si enotni, da se v njem skriva ogromen potencial, a prav tako so si skoraj enotni, da je napočil čas, ko bi moral z zamenjavo okolja storiti korak naprej v svoji karieri in se preizkusiti v močnejši konkurenci.

boban jovic ap
Arsen Perić

NIHČE NAM NE 'STOJI NA VRATU'
Glede na njegove sposobnosti pač ni presenečenje, da se je znašel na radarju marsikaterega evropskega kluba, namigovanjem o snubcih tako rekoč ni videti konca. "Zanimanja je veliko, ogromno je takšnih in drugačnih klicev, povpraševanj, toda dovolj konkretne ponudbe za zdaj ni bilo. Nihče nam ne 'stoji na vratu' in na vsak način vztraja pri prestopu," je v dneh pred novim letom razkril športni direktor Mile Aćimović.

LE SEDEMMESTNE ŠTEVILKE
Zainteresirani klubi se tudi vmes niso ohladili, zato pa stanje duha pri kupcih v veliki meri spremeni cena, ki naj bi jo za predčasni odhod Andraža Šporarja, ki mu bo pogodba potekla 31. maja 2017, zahteval prvi mož kluba. Izeta Rastoderja zanimajo le visoke številke. Sedemmestne! Še več, bojda ga ne mika, da bi s tistimi, ki niso pripravljeni odšteti vsaj dveh milijonov evrov odškodnine, sploh sedel za pogajalsko mizo. Zato konkretnih pogovorov o prestopu po naših informacijah zaenkrat tudi še ni bilo, do zdaj naj bi bila najvišja ponudba nekaj manj kot milijon.

750-10-sporar knezovic nm
Nikola Miljković

RESNICI V OČI
So zahteve uspešnega poslovneža pretirane? Odgovor je odvisen tudi od tega, s katerega zornega kota na vse skupaj pogledamo. Seveda je popolnoma logično, da za svojega igralca želi iztržiti čim več, tako mu na neki način kaže tudi spoštovanje, toda po drugi strani je treba pogledati tudi resnici v oči. Olimpiji manjkajo evropski nastopi (in posledično ugled na mednarodnem prizorišču), Šporarju vsekakor tudi reprezentančni, poleg tega kriza še vedno vpliva na dogajanja na nogometni tržnici. V zelo veliki meri ...

Članki iz rubrike