Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 05.01.2015 11:25:11

Na prvem treningu jih je bilo 27 (foto)

Grega Wernig
Poročali smo že, da so se pred pripravami na nadaljevanje sezone sinoči ponovno zbrali nogometaši in strokovno vodstvo Maribora.

Fantje so bili prosti 25 dni, v katerih so na različne načine napolnili svoje baterije. Te so bile že precej izpraznjene, saj so vijoličasti v prvi polovici sezone odigrali kar 35 tekem.

NAČRT PRIPRAV

Uvodni del bo potekal v Mariboru. V domačem okolju je predvidena vadba do 18. januarja, v tem času bosta odigrani tudi dve pripravljalni tekmi, prva nasprotnika pa bosta ZTE in Aluminij.

Od 19. do 25. januarja se bodo vijoličasti mudili v Moravskih Toplicah in odigrali tri prijateljske tekme (Dunaujvaros, Zagreb, tretji nasprotnik še ni znan).

Med 26. in 31. januarjem se bo vadba nadaljevala v Ljudskem vrtu, nato pa sledi selitev v Turčijo. Tam bo Maribor med 1. in 14. februarjem odigral šest tekem, nasprotniki pa bodo:  Belchatow, BATE Borisov, Litex, Steaua, Gyor in Partizan

Na zbor je prišlo 24 nogometašev: Handanović, Cotman, Obradović, Rajčević, Arghus, Šuler, Živko, Viler, Stojanović, Mejač, Pušaver, Mertelj, Filipović, Ibraimi, Bohar, Dervišević, Ndiaye, Sallalich, Vršič, Tavares, Mendy, Zahović, Biton in edini novinec, ki pa to niti ni, Volaš. Vse prisotne je nagovoril tudi direktor kluba Bojan Ban, ki jim je čestital za doseženo in jim zaželel novih uspehov.

Danes ob deseti uri pa so vijoličasti že opravili prvi trening. Na njem je sodelovalo 27 nogometašev. Zgoraj omenjeni štiriindvajseterici so se namreč pridružili še Dino Hotić, Ranko Moravac in četrti vratar Martin Jarc.

Članki iz rubrike