902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 13.01.2015 10:51:00

Najprej sestankovali, nato odšli na Olimp

nkcelje.si
Bilo je lepo, dokler je trajalo. Zdaj pa so mirni dnevi končani. Priprave na drugi del sezone so se začele tudi za Celjane, ki od pomladi pričakujejo ogromno.

Ko so nogometaši kluba iz knežjega mesta v novo sezono startali z dvema porazoma, so bili navijači prepričani: "Spet je pred nami mučenje."

Toda kdo bi si tedaj mislil, da bosta to edina poraza Celja na dosedanji prvoligaški poti proti cilju. Pa čeprav je sledilo še kar osemnajst tekem. Kar enajstkrat so se celjski nogometaši veselili zmage, zabeležili so tudi sedem remijem. Zbrali so torej 40 točk, kar jih uvršča na visoko tretje mesto.

Evropa je tako več kot dosegljiva, odprt je tudi boj za naslov prvaka. V slednjem delnice Celjanov sicer ne kotirajo visoko, a glede na to, kako so igrali jeseni, lahko mirne vesti zapišemo: mogoče je prav vse.



Celjani so druženje v letu 2015 začeli s sestankom, nakar so se odpravili na stadion Olimp, kjer bodo treniral 14 dni oziroma vse do odhoda v hrvaško Istro oziroma natančneje v Novigrad. Na prvem treningu je sodelovalo 28 nogometašev; ni bilo Aneja Lovrečiča, ki je odšel v Srbijo k Voždovcu, Dejana Djermanovića, ki se je vrnil k Olimpiji, in Mislava Oršića, ki ga je Rijeka poslala v Južno Korejo.

Je pa zato treniral bosanski reprezentančni napadalec Adnan Bašić, ki se je v Celje preselil že poleti, a je dolgo čakal na dovoljenje za igranje pri nas. Ko je decembra dopolnil 18. rojstni dan, je dobil tudi zeleno luč za igranje v Celju. Še vedno ima pravico nastopanja za mlado ekipo, če ga bo trener Simon Rožman potreboval, bo na voljo tudi članom.

Uvodni dnevi priprav bodo sicer namenjeni izboljšanju telesne pripravljenosti, čeprav je hkrati res, da je večina med odmorom dobro skrbela zase, zato trener Rožman ni bil pretirano zaskrbljen, ko je svoje varovance znova zbobnal okoli sebe.

Članki iz rubrike