902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.01.2015 08:00:15

Robert Vrtovec: Brez Parme bi bankrotirali

Grega Wernig
Štirikratni prvaki iz Nove Gorice bodo priprave na drugi del prvenstva začeli šele 19. januarja, ko bodo imeli drugi prvoligaši v nogah že zelo veliko treningov. Tudi to razkriva, da so razmere v klubu vse prej kot obetavne, mnogi so prepričani, da kaotične.

Celo do te mere, da je nadaljnja usoda Gorice negotova, namigovanja o popolnem mrku je nemogoče preslišati. Toda predsednik Robert Vrtovec je prepričan, da se črni scenarij ne bo zgodil.

Dvomov ni več, sodelovanje med Gorico in Parmo, ki je na začetku obetalo tako veliko, je le še preteklost. "Drži, ta zgodba je dokončno končana. Zdaj potekajo le še usklajevanja o neporavnanih obveznostih, ki so določene v pogodbi. O zneskih ne bi govoril, dejstvo pa je, da Italijani ne morejo poravnati več, kot smo mi dolžni," razkriva Robert Vrtovec.

820-2-sportni park nm
Nikola Miljković

1260

Golov je Gorica do zdaj zabila v prvi ligi, najvišja zmaga (7:0) sega v leto 1995.

Vse lepo in prav, toda italijanski prvoligaš iz luksuzne province ima tudi sam obilo težav. "Res je, da Parma v prvi vrsti rešuje samo sebe, bori se za preživetje, zato nadaljnjega sodelovanja tudi ne bo več, toda dobili smo zagotovila novega lastnika, da bo poravnal obveznosti do našega kluba. Da bo pogodbo spoštoval. Razšli smo se oziroma se bomo v normalnih odnosih. Bržkone bomo še vedno dobili tudi kakšnega igralca iz Parme in nikakor ni izključeno, da bomo v prihodnje na kakršenkoli način morda še sodelovali," je povedal prvi mož Goričanov, ki je prepričan, da je bilo sodelovanje s Parmo, ki so ga v mestu vrtnic sklenili pred letom in pol, v nastalih razmerah najboljša rešitev.
"Finančni položaj je bil tako slab, da druge možnosti ni bilo. V nasprotnem primeru bi Gorica bankrotirala in šla po poti Primorja. Nastalo bi razsulo. V hipu bi porušili, kar se je tako dolgo gradilo. Žal je tako, da lokalna skupnost, lokalno gospodarstvo ni sposobno zagotoviti dovolj denarja. Če bi se financirali iz tega naslova, bi lahko kvečjemu tekmovali v 3. SNL – zahod, posledica je bila sodelovanje s Parmo."

818

Tekem je do zdaj v prvi ligi odigrala Gorica, ki še nikdar ni izpadla med drugoligaše.


Iz dneva v dan je slišati vse več namigovanj, da bi se utegnila italijanska zgodba nadaljevati. Tokrat menda s Sampdorio v glavni vlogi. "Obstaja več mogočih različic. Pogovarjamo se z dvema kluboma iz serie A in lahko potrdim, da je eden od teh Sampdoria, imena drugega še ne morem razkriti. Videli bomo, kako se bo vse skupaj razpletlo, kot na dlani pa je, da smo po sodelovanju s Parmo v Italiji postali prepoznavni, kar nedvomno velja tudi za ligo kot tako. Zdaj se nam potemtakem odpirajo nekatere nove možnosti, a prav tako ni izključeno, da bomo vendarle in kljub vsemu znova ubrali samostojno pot. O vsem skupaj moramo temeljito razmisliti in se potem odločiti, kako in kaj."

820-2-transparent nm
Nikola Miljković

62

Golov je v dresu gorice zabil Milan Osterc, najboljši strelec kluba v 1. SNL vseh časov.

Ni jih malo, ki menijo, da bi morali glede na finančno stanje začeti novo zgodbo z izključno domačimi igralci. "S tem se ne strinjam. Sem zagovornik tega, da mora biti članska ekipa čim močnejša. Biti mora ogledalo kluba, nato uspehi privabljajo tudi večje število otrok. O tem ni nobenega dvoma," pravi goriški predsednik, ki iz dneva v dan posluša takšne in drugačne nasvete, kaj bi bilo treba storiti: "Če bo kdo našel dovolj korajže, da se loti izziva, smo vedno odprti za finančne vložke. Ko me bo kdo prepričal, da je našel pravo rešitev in sredstva, bom z največjo lahkoto rekel na svidenje in se poslovil. Če kdo meni, da je biti predsednik prvoligaša velika čast in veselje, živi v zmoti. To je v prvi vrsti velika odgovornost in prinese ogromno dela, povrhu te na koncu vsi še pljuvajo. Najlažje bi bilo oditi, toda vztrajal bom naprej in iskal čim boljše možnosti."

820-2-robert vrtovec gw
Grega Wernig

4

Naslove državnega prvaka je od osamosvojitve dalje osvojil nogometni klub iz Nove Gorice.

Kakšna naj bi bila potemtakem podoba Gorice v nadaljevanju sezone? "Pričakujemo, da bo v kratkem v klub prišlo nekaj denarja, s katerim bomo poravnali nekaj zaostalih obveznosti. Ne vseh, a dobršen del, sicer pa moramo zdaj najprej rešiti vprašanje trenerja. Odhoda Iztoka Kavčiča nismo pričakovali, za njegovega naslednika se bomo odločili med slovenskim in italijanskim strokovnjakom, kar je povezano tudi z morebitnim novim partnerjem iz serie A. Sicer pa je jasno, da je osnovni cilj pomladi zagotoviti si obstanek, hkrati si bomo prizadevali postaviti temelje za prihodnjo sezono, ko bodo ambicije precej višje," je odvrnil Robert Vrtovec.

Članki iz rubrike