IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 23.01.2015 23:17:02

Manjkal naj bi le zdravniški pregled

Grega Wernig
Petar Stojanović naj bi bil po naših informacijah tik pred prestopom v Hannover.

Petar Stojanović je znova v središču pozornosti. Potem ko je postalo jasno, da kariere ne bo nadaljeval v Bešiktašu, se je dogajanje okrog 19-letnega Ljubljančana malce umirilo, a le za kratek čas. V četrtek je v javnost pricurljala novica, da si ga prizadeva v svoje vrste privabiti nemški prvoligaš Hannover, ki je po prvem delu prvenstva na osmem mestu na lestvici, in bundesligaš je namen očitno dosegel. Sinoči smo izvedeli, da dvomov o prestopu tako rekoč naj ne bi bilo več oziroma bi ga lahko preprečil le še velik zasuk.

Potem ko so Nemci razkrili, da je tarča Hannovra Petar Stojanović, smo od Zlatka Zahovića kakopak želeli izvedeti še kaj več. Je res, da se bo vijoličasti up preselil v bundesligo, kot poročajo tamkajšnji mediji? »Naj kar pišejo, a tudi mi moramo imeti kakšno besedo pri tem, mar ne,« se je v petkovem popoldnevu nasmejal športni direktor Maribora in nato v resnem tonu pristavil: »Drži, da imamo v klubu uradno ponudbo, toda številke, ki so zapisane v njej, razumem kot osnovo za začetek pogajanj.«

Tri ne, dva milijona bi šlo
Nemški Kicker poroča, da naj bi Maribor za Petra Stojanovića zahteval tri milijone evrov odškodnine, in hkrati dodaja, da je to za Hannover ogromen denar. Ugledni nemški medij meni, da bi zeleno-črni z vijoličastimi lahko sklenili dogovor o nadomestilu med 1,5 in dvema milijonoma evrov. To torej sovpada tudi z našimi informacijami.

Naši viri so nam prišepnili, da naj bi menedžer Hannovra Dirk Dufner že napovedal prihod v štajersko prestolnico. Kdaj naj bi se to zgodilo?»Tega v tem trenutku še ne vem, zato pa vem, da je najtežji del sesti za pogajalsko mizo. Če pride do srečanja in bomo na tak način začeli pogovore, sem skoraj prepričan o tem, da bomo dogovor tudi dosegli,« je odvrnil snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Kaj vse se je nato dogajalo čez dan, ostaja zavito v tančico skrivnosti, toda očitno se je dogajalo ogromno. To lahko sklepamo po tem, ker nam je pozno sinoči prišlo na uho, da naj bi kluba že dosegla dogovor o višini odškodnine. Informacija resda ni uradna, vendar prihaja iz zelo dobro obveščenih krogov. Po teh navedbah naj bi kluba dogovorjeno ob koncu tedna spravila na papir in dokument potrdila s podpisom, nakar bi Petra Stojanovića do prestopa ločil le še uspešno opravljen zdravniški pregled. Pričakovati je, da se bo zgodil zelo kmalu, bržčas že v začetku tedna. Za koliko časa naj bi novopečeni reprezentant Hannovru obljubil zvestobo, nam ni uspelo izvedeti, prav tako ne, kako bogata je pogodba, zato pa smo dobili namig, da bodo Nemci dvanajstkratnim slovenskim prvakom menda odšteli okrog dva milijona evrov odškodnine, povrhu bi ob uresničitvi napovedanega scenarija vijoličastim pripadel še odstotek od naslednjega prestopa.

Kakopak čakamo še na uradno potrditev, v Ljudskem vrtu pa se gotovo zelo dobro zavedajo, da bi imel prestop Petra Stojanovića širše razsežnosti, kot se morda zdi v prvem trenutku. Mariborčani do zdaj igralca v bundesligo še niso prodali, s sklenjenim poslom bi si za prihodnost odprli tudi vrata nemškega tržišča, kar bi bilo seveda nadvse pomembno.

Članki iz rubrike