sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 04.03.2015 22:37:14

Šimundža: Pogled na lestvico je zdaj lepši

Nikola Miljković
Danes sta se v 21. krogu domačega prvenstva v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor, večni derbi pa je minil v znamenju poškodbe Andraža Šporarja, zmage gostov in njihovega skoka na vrh lestvice.

"Današnji derbi sta odločili poškodbi Šporarja in napaka Šelige," je uvodoma dejal domalči trener Darko Karapetrović in nadaljeval: "Naredili smo menjavo, a nismo bili gibljivi v napadu, nismo jih znali zadržati. Nimam kaj očitati fantom, pokazali so pravi karakter. Morda sem naredil napako, ker sem v igro vključil Žinka, zato sem ga ob polčasu zamenjal. Čestitam Mariboru."

darko karapetrovic dw
Drago Wernig - TAKA
Bolj zadovoljen je bil s končnim razpletom Ante Šimundža. "Vedeli smo, kaj si želimo, pokazali smo evropski pristop, evropsko razmišljanje. Tako se igra derbi, to je nekaj posebnega, nekaj prestižnega. Če bi imeli malo več sreče, bi bil lahko še višji izid."

Maribor se je s to zmago zavihtel na vrh lestvice, na roko pa mu je šel tudi izid iz Zavrča, kjer so gostitelji z 1:0 premagali do tega kroga vodilne Domžalčane."O izidu tekme v Zavrču nismo razmišljali, posvečamo se samo stvarem, na katere lahko vplivamo. Je pa pogled na lestvico zdaj lepši," je za konec dejal Šimundža.

Članki iz rubrike