oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 16.03.2015 11:20:20

Naslednja luknja v načeti barkači

Nikola Miljković
Zaslužena zmaga, ki bi lahko bila še večja. Olimpija ni imela pretiranih težav z Gorico, zmaji so skorajda z levo roko prišli do druge letošnje zmage, pa čeprav so se v četrto tekmo v letu 2015 podali zelo oslabljeni. A tudi takšni so bili prevelik zalogaj za vse bolj načeto novogoriško nogometno barkačo.

Brez vodilnega strelca Andraža Šporarja, brez prvega podajalca Mihe Zajca in tudi brez defenzivnih stebrov Nika Kapuna ter Darijana Matića? Ni problema! Trener edinega ljubljanskega prvoligaša Darko Karapetrović je vsem težavam navkljub svojo četo popeljal do še kako pomembne zmage za mir v hiši. Slednji je bil po le eni osvojeni točki na dveh domačih tekmah nekoliko načet, toda nato je v prestolnico pripotoval v tem trenutku verjetno celo najbolj primeren nasprotnik za celjenje ran.

Gorica je povsem razglašena, vsakih naslednjih devetdeset minut je za igralce obubožanega primorskega nogometnega kolektiva večja muka. O tem je iskreno spregovoril tudi trener Cesare Beggi, ki je pred meseci, ko je sprejel ponudbo iz Slovenije, bržčas vedel, da prihaja v nemirno okolje. Toda prepričani smo, da se mu niti sanjalo ni, da ga čaka čisto pravi kaos. Predvsem pa razbita in demotivirana vojska nogometašev, ki ji je težko karkoli očitati: ko več mesecev nisi plačan za svoje delo, je težko ostati zbran. To pa se seveda najbolj odraža na igrišču. In se je tudi v Stožicah.

Ljubljančani so vse tri zadetke dosegli po zajetnih napakah branilcev. Pri prvem golu je Nemanja Mitrović do strela s pol metra od gola prišel med štirimi tekmečevimi nogometaši. Pri drugem so trije Novogoričani gledali v hrbet Mitrovića, kako je prišel sam pred Alberta Gallinetto in ga brez težav matiral, pri tretjem pa si je Luigi Palumbo dovolil šolsko napako, ki bi razjezila še trenerja ekipe fantičev do desetega leta starosti. Skratka, Novogoričani so bili dvanajsti igralec Olimpije, edini svetli preblisk gostov se je zgodil v 45. minuti, ko je Nabil Taider s strelom z 20 metrov zabil najlepši gol na tekmi. A to je bi zares zgolj preblisk v sicer kolektivno porazni predstavi.

872-4-5-henty palumbo nm
Nikola Miljković
"Smo v res zahtevnem položaju, vidi se, da ima uprava težave z zagotavljanjem sredstev za normalno obratovanje. Igralci, med katerimi je veliko mladih in tudi takšnih, ki so komaj prišli v Slovenijo, se sicer trudijo, a je treba iskreno priznati, da ni zaznati prave energije," je potarnal Beggi, ki po štirih tekmah v slovenskem državnem prvenstvu še čaka na uvodno zmago. Posledično je Gorica tudi v rezultatskem smislu v vse večjih težavah. Krka jo je že ujela po točkah, tudi Radomlje so precej zmanjšale zaostanek za klubom, ki je za zdaj še na osmem mestu. 


Če so se gostje domov vrnili poklapani, so bili Ljubljančani nasmejani. V prvi vrsti junak Nemanja Mitrović, ki mu je uspel pravi podvig. Kot branilec je v razmiku treh minut zabil dva gola, le centimetri pa so ga ločili celo od hat-tricka. Zanimivo, pred tem je branilec, ki si iz tekme v tekmo viša ceno, v vseh preostalih prvoligaških nastopih skupaj dosegel dva gola.

Mitrović je tudi tisti, ki je prekinil strelsko sušo Olimpije na domačih tekmah. Pred tem so se zmaji v Stožicah gola nazadnje veselili v 76. minuti tekme s Krko, ki je bila odigrana 29. novembra lani, Mitrovićev prvi gol je sledil 215 minut pozneje. "V tej sezoni sem že nekajkrat ponovil, da imamo širok izbor igralskega kadra, kar se je potrdilo tudi na tekmi z Gorico. Osebno ne maram izgovorov, če nekoga od standardnih članov ni v kadru. Jasno je, da bi želel imeti za vsako tekmo na voljo čim večje število zdravih in nekaznovanih nogometašev, a to preprosto ni mogoče. Vesel sem te zmage, saj nam bo zdaj bistveno lažje v pripravi na zahtevno gostovanje v Celju," je po 12. zmagi v sezoni priznal trener Olimpije Darko Karapetrović.

Zmaji so s tremi osvojenimi točkami prednost pred petouvrščenim Zavrčem povečali na sedem točk, imajo tudi tekmo več od kluba iz Haloz. Z drugimi besedami to pomeni, da jim nihče ne diha za ovratnik, pri lovljenju Evrope se jim torej ne bo treba ozirati nazaj.

Članki iz rubrike