sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 27.03.2015 08:45:45

Jernej Javornik: Vse se je zarotilo proti nam

Nikola Miljković
Nočne more Jerneja Javornika in njegovih varovancev se nadaljujejo. Velenjčani nikakor ne najdejo poti iz krize, rezultati so temu primerni. Na petih preizkušnjah v nadaljevanju prvenstva so trikrat remizirali in dvakrat izgubili, še bolj skrb vzbujajoče pa je, da še niso zatresli mreže. Strelski post traja 459 minut.

Kaj se dogaja z Velenjčani? Na petih spomladanskih tekmah še niso dosegli gola, zadnjega so se veselili daljnega 6. decembra, ko so bili s kar 7:2 boljši od Zavrča. Od takrat so na igrišču preživeli 459 minut.

Strelski post traja dolgo, zelo dolgo. "Hja, sem pač trener, ki zagovarja bolj obrambno usmerjeno taktiko," se je nasmejal Jernej Javornik, ki je seveda zagovornik napadalnega nogometa po okusu gledalcev. Toda njegovim varovancem preprosto ne steče, tudi sobotni obračun v Novi Gorici bi se lahko ob malce večji zbranosti v odločilnih trenutkih razpletel nekoliko drugače.

Dejstvo je, da preživljamo obdobje, ki ni najboljše. Oziroma je težko in ne preostane nam drugega, kot da ga prebrodimo. Še bolj zavzeto moramo trenirati in prepričan sem, da bomo za pravi pristop primerno nagrajeni.

"Ni kaj, reprezentančni premor nam ustreza, da se malce spočijemo, uredimo misli in se poskušamo čim bolje pripraviti na nadaljevanje prvenstva. Moramo delati, veliko delati in storiti vse, da bi bila pred prihajajočimi izzivi forma na želeni ravni. Popolnoma jasno je, da bomo največ pozornosti namenili zaključku akcij. Po vseh zgrešenih priložnostih na dozdajšnjih spomladanskih dvobojih je opazno, da je samozavest načeta, v ekipo se je naselila negotovost. Včasih se zdi, kot da se je vse zarotilo proti nam. Dejstvo je, da preživljamo obdobje, ki ni najboljše. Oziroma je težko in ne preostane nam drugega, kot da ga prebrodimo. Še bolj zavzeto moramo trenirati in prepričan sem, da bomo za pravi pristop primerno nagrajeni," je povedal trener Rudarja.

857-14-javornik dw
Drago Wernig - TAKA

Najbrž ne gre le za neučinkovitost, ampak tudi igra ni na primerni kakovostni ravni? "V vsem slabem je obetavno to, da prihajamo v priložnosti, toda zadeti ne moremo niti iz najbolj ugodnih položajev. Žal pridejo tudi takšni trenutki, so sestavni del nogometa in zdaj je naša naloga, da najdemo izhod iz nastalih razmer. Verjamem, da potrebujemo en sam gol, da se bo potem vse skupaj spremenilo. Potem bo lažje. Močno upam oziroma verjamem, da nam bo uspelo že na naslednji tekmi, ko bomo gostili Koper," je odvrnil Jernej Javornik. 

845-6-klinar javornik nm
Nikola Miljković

Verjamem, da potrebujemo en sam gol, da se bo potem vse skupaj spremenilo. Potem bo lažje. Močno upam oziroma verjamem, da nam bo uspelo že na naslednji tekmi, ko bomo gostili Koper.

Svoje so gotovo dodale tudi izključitve, rdeči kartoni kar dežujejo. "Lahko bi se vprašali, ali so bili vsi upravičeni, toda o tem se zdaj nima smisla pogovarjati. Vsekakor pa nismo grobijani, kot bi morda lahko kdo sklepal iz podatka o izključitvah," je povedal Jernej Javornik, ki še kako pogreša Leona Črnčiča, a tako bo vse do konca sezone, po operaciji križne vezi ga čaka polletna rehabilitacija. Kot da težav ne bi bilo dovolj, je imel v zadnjem času težave s kolenom tudi Denis Klinar, ki je prav tako izjemno pomemben člen ekipe.

Članki iz rubrike