sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 13.04.2015 13:51:22

Vokić jih je osvojil

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti imajo po gostovanju na Obali dovolj razlogov za zadovoljstvo, zdaj imajo namreč pred najbližjimi zasledovalci iz Domžal že sedem točk naskoka.

Za Mariborčane se je sobota razpletla na najboljši način. Najprej so bili varovanci trenerja Anteja Šimundže v sončnem popoldnevu prepričljivi na Bonifiki, zvečer se jim je nasmihalo še ob zmagi Olimpije ob Kamniški Bistrici.

Da, tudi to se zgodi. Razveselili so se uspeha večnega tekmeca, ki je vijoličastim omogočil, da so na vrhu lestvice prednost pred najbližjimi zasledovalci iz Domžal povečali na sedem točk. Že v petek so doma nekoliko presenetljivo klonili tudi Celjani, ki imajo osem točk manj, Ljubljančani ostajajo na minus devet.

Napovedi pred obračunom na Obali so se uresničile. Gostitelji so bili z mislimi že pri jutrišnji prvi polfinalni pokalni preizkušnji proti Domžalčanom. Pri tekmi leta, temu primerna je bila tudi zasedba, nekatera udarna orožja tokrat niso bila aktivirana.

Tudi Mariborčani so nastopili precej oslabljeni, toda v nasprotju z gostitelji so v boj krenili na pravšnji način. Bili so odločni in dovolj avtoritativni, že sredi prvega dela pa se je zgodil bržčas ključni trenutek obračuna.

Srečković je "namočil" mladega Adama, z glavo mu je preslabo vrnil žogo, kar je unovčil Zahović in žogo prestregel, hkrati ga je domači čuvaj mreže nepravilno oviral. Dejanu Balažiču ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko, razpoloženi koprski vratar, ki je debitiral na prvoligaškem prizorišču, si je prislužil tudi rdeči karton.

HANDANOVIĆ PRVI TRETJIČ

Jasmin Handanović je tudi na Bonifiki svoje delo opravil odlično. Med drugim je v 64. minuti zaustavil strel Gorana Galešića z bele točke in postal prvi vratar na prvoligaškem prizorišču v tej sezoni, ki je ubranil tri enajstmetrovke. Že drugič mu je uspelo v Kopru, v 9. krogu je bil uspešnejši od Perice Ivetića.

Najstrožjo kazen je realiziral Volaš in se veselil prvega gola po 28. februarju, ko je trikrat zadel v polno proti Gorici. Po vodstvu so Štajerci vse vajeti igre prevzeli v svoje noge, bili so gospodarji dogajanja in na odmor odšli s tremi goli prednosti. Negotovosti je bilo konec, v nadaljevanju so delo rutinsko opravili do konca.

"Morda je bilo videti nekoliko lažje, kot je v resnici bilo. Koper je premešal ekipo, kar pa je lahko dvorezen meč. Igralci, ki dobijo priložnost, se še bolj poskušajo izkazati. Morali pa smo spremeniti postavo tudi mi, pogrešali smo pet igralcev. A zaradi pristopa celotne ekipe se te odsotnosti niso poznale. Že začetek je nakazal, kaj si želimo, plod tega so bili štirje goli," je bil po pomembni zmagi zadovoljen Ante Šimundža.

Ob pomembni zmagi so Mariborčani na Bonifiki predstavili tudi novega mladca. V drugem polčasu je v vijoličastem dresu prvič zaigral 18-letni Dejan Vokić, ki je v Ljudskem vrtu šele štiri mesece, med zimskim prestopnim rokom je prišel iz Brava.

Seveda se je najprej dokazoval v mladinski ekipi in očitno hitro opozoril nase, kar mu je z nekaj potezami uspelo tudi v Kopru. Hitro je osvojil marsikoga. Pokazal je pravšnjo mero samozavesti in tudi dovolj nogometnega znanja. Navsezadnje z "rolanjem".

"Nedvomno imamo v nogometni šoli nadarjene igralce, ki bodo tvorili prihodnost Maribora. Vokić se je izkazal z delom v mladinski selekciji, ima ogromen potencial. Da ga bo v celoti izkazal, pa ga čaka zelo trda pot," obetavnega vezista hvali in svari Ante Šimundža.




Članki iz rubrike