sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

jb
jb
0 19.04.2015 09:01:22

KRKA - OLIMPIJA: Ponavljajoča se nočna mora

Še nedolgo tega se je zdelo, da bo Olimpija pri uresničitvi glavnega cilja sezone potrebovala gromozansko uslugo boginje Fortune, zdaj pa so se zmaji po seriji dobrih predstav predvsem sami spravili v položaj, v katerem njihove delnice kotirajo precej višje, kot so še pred nekaj tedni. Sezona se je tako za zeleno-bele skorajda začela znova, a to hkrati pomeni, da prostora za spodrsljaje praktično ni več.

Glede na to, da je med tokratnima nasprotnikoma na lestvici kar 26 točk razlike (torej več od števila točk, ki jih ima Krka na svojem računu), se zdi zmaga Olimpije na gostovanju na Portovalu samoumevna. A zgodovina obračunov med Dolenjci in Ljubljančani govori povsem drugačno zgodbo. Ne samo, da je Krka po vrnitvi Olimpije v 1. SNL slednjo na sedmih tekmah premagala kar petkrat, nekajkrat jo je na kolena spravila celo v trenutku, ko se je njen uspeh zdel popolna misija nemogoče.

Recimo obakrat v tej sezoni – ob prvem obisku Novega mesta se je Olimpija tja podala kot ekipa, ki na desetih tekmah pred tem ni doživela niti enega poraza. Epilog? Zmaga Krke z 2:1. Kako je tedaj prišlo do tega, v Ljubljani ne ve nihče. Razmerje v priigranih kotih je bilo recimo 19:3 v korist gostov, ti so hkrati sprožili kar 17 strelov, a bili vseeno poraženi. Tudi v zadnji medsebojni obračun se je Olimpija podala kot favoritinja; pred tem je premagala in Zavrč in Domžale, nato pa je bilo v Stožicah 2:1 za Krko. Zdaj je klub iz prestolnice spet v dobrem rezultatskem nizu, že šest tekem zapored je neporažen. Pa čeprav se je v tem času pomeril z vsemi tremi, ki so pred njim na lestvici. A zdi se, da je Krka za Olimpijo dejansko večji zalogaj, kot so Maribor, Celje in Domžale.

Ne nazadnje bi bila četa Darka Karapetrovića v tem trenutku celo v ogorčenem boju za naslov prvaka, če bi zmagala na obeh tekmah s Krko, na katerih je v tej sezoni izgubila. Logično bi bilo, da bi zmagala; a zdi se, da je v tem primeru logika malce drugačna … Da je Portoval sicer res zaklet stadion za Olimpije, govori tudi dejstvo, da slednja tam še ni zmagala. Kaj zmagala, še do remija ni zmogla! Hkrati je na treh tekmah zabila samo en gol. "V Novem mestu nas čaka motiviran in neugoden nasprotnik, ki je že pokazal, da je lahko 'strup' za precej močnejša moštva. Če bomo želeli priti do nove zmage, bo moral biti pristop na najvišji mogoči ravni, drugače lahko zaidemo v težave," se zaveda trener Olimpije Darko Karapetrović.

karapetrovic (obrez) nm
Nikola Miljković



NI SE JIM TREBA BATI
A če odmislimo negativne izkušnje, ki jih ima Olimpija s Krko, potem moramo priznati: Ljubljančanom gre v zadnjem času res dobro od nog. Kot rečeno, šest krogov niso izgubili, v teh 540 minutah so osvojili 12 od mogočih 18 točk in se spet povsem vključili v bitko z najboljšimi. "Zdaj smo tu, kjer smo želeli biti že pred časom. Blizu najboljšim," ne skriva Karapetrović in nadaljuje: "Vedel sem, da se nam v enem trenutku mora odpreti, saj konkurenca v kakovostnem smislu – izjema je morda Maribor – ni v prednosti pred nami. Še več, prepričan sem, da je Olimpija v tem trenutku najbolj nadarjeno moštvo v slovenski ligi, ki pa je po odhodih dveh ključnih mož iz jesenskega dela in določenih zdravstvenih težavah nosilcev igre potrebovalo čas, da se ustrezno uigra. Imeli smo dovolj časa za ustrezno pripravo na tekmo s Krko, ki bo pomembnejša od zadnjih treh. Veseli me, ko vidim, kako fantje dihajo kot eno. Imamo mešanico izkušenj in mladosti, ki kaže želeno podobo. Če bomo nadaljevali v podobnem slogu, s podobnim pristopom in z disciplino v igri, se nam za uresničitev zastavljenega cilja ni treba bati."

Oba kluba bosta na edini jutrišnji tekmi 28. kroga nekoliko oslabljena. Zaradi kartonov bo Krka pogrešala Danijela Dežmarja in Antuna Palića, pri gostih bosta manjkala dva branilca Kenan Bajrić in Antonio Delamea Mlinar. Pri domačih, ki so neporaženi štiri tekme, bo eden glavnih adutov Josip Fuček, ki je letos petkrat podal in enkrat zadel, zmaji pa ne skrivajo zadovoljstva, ker je pravo formo končno ujel tudi Miha Zajc.

Članki iz rubrike