Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.04.2015 09:55:23

CELJE - DOMŽALE: Verbič prinaša milijon

Drago Wernig - TAKA
Arena Petrol bo drevi prizorišče derbija 29. kroga, ki bo gotovo v veliki meri vplival na razplet pri vrhu lestvice, morda celo na njem.

Obe ekipi bosta pod pokalnim vtisom. Celjani dvoboj pričakujejo odlično razpoloženi na krilih uvrstitve v finale, stanje duha pri Domžalčanih je kakopak drugačno. Zaključni obračun na Bonifiki je ostal neuresničena želja, prvenstvo pa edina pot do uvrstitve na mednarodno prizorišče.

Celje je v torkovem popoldnevu vendarle in po daljšem času znova dajalo vtis nogometnega mesta. Na povratni polfinalni tekmi z Mariborom se je v Areni Petrol zbralo lepo število gledalcev, ki so se skupaj s svojimi ljubljenci veselili velikega uspeha, in tudi naslednji dan je bil obračun z vijoličastimi najpomembnejša tema pogovorov.

Verbič nas je s svojo profesionalnostjo in odnosom obvezal, da mu vrnemo na enak način, in prepričan sem, da bomo vse skupaj speljali na vsestransko zadovoljstvo. Kakopak bomo upoštevali želje igralca, a hkrati bomo razumljivo skušali uresničiti svoje interese.

AMBROŽ KRAJNC

"Čestitke igralcem in zahvala navijačem. Uvrstitev v finale je fantastičen uspeh, še posebej ob dejstvu, ker nam je to uspelo proti najboljši in najuspešnejši slovenski ekipi," pravi Simon Rožman, ki je zdaj z mislimi zgolj in samo pri drevišnjem obračunu z dvakratnimi prvaki. Gostitelji znova ne bodo nastopili v popolni zasedbi. Zaradi poškodb bodo manjkali Blaž Vrhovec, Marko Krajcer in Valon Ahmedi, eden od pomembnih adutov pa bo tudi tokrat gotovo vratar Matic Kotnik. "Po dvoboju z Mariborom smo se malce spočili in si povrnili energijo. Zavedamo se pomembnosti tekme, saj bodo proti neposrednim konkurentom na lestvici točke štele dvojno. Želimo si zmage, ob tem pa bi še enkrat pozval tudi naše navijače, da nam s svojim fantastičnim navijanjem znova pomagajo po najboljših močeh. V torek je bilo zaradi njih mnogo lažje."

ODŠTEVA ZADNJE TEKME
Še močnejše orožje bo vsekakor Benjamin Verbič, ki odšteva zadnje tekme v celjskem dresu. Ker ni niti najmanjšega dvoma o tem, da bo po koncu sezone leto dni pred iztekom pogodbe z grofi zamenjal klubske barve. Dolgo se je zdelo, da bo novopečeni reprezentant kariero nadaljeval v Ljudskem vrtu, toda po naših informacijah se bo preselil v tujino. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da naj bi v kombinacijah ostali le še dve državi, in sicer Danska ter Nizozemska.

Menda je bolj verjetno, da se bo preselil v najstarejšo in najmanjšo nordijsko državo. Naše navedbe smo skušali preveriti pri njegovem zastopniku in pridobiti še kakšno konkretnejšo podrobnost, toda s pretiranim uspehom se ne moremo pohvaliti. "Brez komentarja," je bilo vse, kar smo "izvedeli" od Amirja Ružnića. Toda zanikal vendarle ni, zato bi lahko sklepali, da se v tej smeri res nekaj dogaja.

KRAJNC: DODAJTE ŠE KAKŠNO DRŽAVO
Imena klubov ostajajo skrivnost, a če ostanemo na Danskem, sta najbolj zveneča kolektiva København in Bröndby, osem krogov pred koncem aktualnega prvenstva pa je prepričljivo na vrhu lestvice Midtjylland. Ali je to ena od ekip, v dresu katere bi utegnil zaigrati Benjamin Verbič, lahko le ugibamo, naposled pa prav tako seveda ni izključeno, da bo celjski biser v prihodnje spoznaval kakšno drugo državo. Saj veste, kako je pri prestopih ... Stvari se lahko čez noč obrnejo na glavo.

"Državama, ki ju omenjate, lahko mirno dodate še kakšno," se je včeraj popoldne nasmejal Ambrož Krajnc. "Res se veliko dogaja. Iz dneva v dan več, toda o tem, da bi bil kateri od klubov v kakršnikoli prednosti, v tem trenutku ne moremo govoriti," je pristavil športni direktor grofov in v nadaljevanju tudi uradno potrdil, da bo najmočnejši člen ekipe po koncu sezone zanesljivo odšel.

904-5-celje2 verbic
Gregor Katič
"Gotovo, o tem smo se z njim, njegovo družino in zastopnikom dogovorili že pozimi. Fant nas je s svojo profesionalnostjo in odnosom obvezal, da mu vrnemo na enak način, in prepričan sem, da bomo vse skupaj speljali na vsestransko zadovoljstvo. Kakopak bomo upoštevali želje igralca, a hkrati bomo razumljivo skušali uresničiti svoje interese." Kako veliko odškodnino naj bi Celjani dobili, ostaja poslovna skrivnost, neuradne informacije govorijo o milijonu evrov.

POZABITI KAR SE JE ZGODILO
Domžalčani si bodo prizadevali v knežjem mestu vsaj malce zaceliti pokalne rane. "Težko se je znebiti grenkega priokusa. Imeli smo lepo priložnost, da se prebijemo v finale in si zagotovimo Evropo, a je nismo izkoristili. Če se ne bi zgodilo prvih 10 minut v Kopru, bi bila verjetno zgodba drugačna," se je na sredino dogajanje ob Kamniški Bistrici ozrl Matic Črnic in poudaril: "Zdaj nam ne preostane drugega, kot da vse sile usmerimo v prvenstvo. Pred nami je naslednja tekma, z mislimi moramo biti popolnoma osredotočeni na Celje. Kar se je zgodilo, je treba pozabiti in že danes osvojiti ves izkupiček."

Luka Elsner in njegovi varovanci si bodo evropske vozovnice gotovo zagotovili le v primeru, če bodo na lestvici najmanj tretji, četrto mesto bo dovolj v primeru celjskega zmagoslavja v pokalu. "Ne smemo se zanašati na finale pokala in upati na zmago Celja. To so stvari, na katere nimamo vpliva, zato se z njimi ne gre obremenjevati. V prvenstvu smo v zelo dobrem položaju in imamo še vse v svojih rokah. Razmišljati moramo iz tekme v tekmo in na vsaki pokazati pravi pristop ter željo po uspehu," opozarja Matic Črnic.

Članki iz rubrike