evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 24.04.2015 09:37:35

ZAVRČ – RUDAR: Naj bo takšna kot zadnja

Drago Wernig - TAKA
Osem krogov do konca je za Zavrč in Rudarja sezona bolj ali manj zaključena.

Da ne bo pomote, seveda je osem tekem veliko, seveda se lahko v tem času še marsikaj spremeni, a realno gledano, se obe moštvi borita za največ peto mesto na razpredelnici.

Dvoboj Zavrča in Rudarja pravzaprav ne prinaša ničesar. Že res, da je peto mesto na razpredelnici boljše kot šesto (ali sedmo), toda razen nekakšnega prestiža – če lahko temu sploh tako rečemo – drugih ugodnosti ne prinaša.

Ne vodi v Evropo, tako kot sedmo (ali šesto) mesto tudi peto ne vodi v kvalifikacije za obstanek. In glede na to, da ima trenutno peti Zavrč za četrtouvrščeno Olimpijo ogromnih dvanajst točk zaostanka, šesti Rudar pa enako velikih dvanajst točk prednosti pred devetim mestom, ki na koncu sezone vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi, je bolj ali manj jasno, da bosta obe ekipi prvenstvo končali na sredini razpredelnice. Med obema današnjima tekmecema so sicer samo tri točke razlike, tako da bomo na obnovljenem stadionu v Zavrču spremljali interni dvoboj za boljši položaj na koncu sezone.

Glede na položaj, v katerem sta oba kluba, lahko torej pričakujemo odprto tekmo z veliko priložnostmi in veliko zadetki. Kot rečeno, obe ekipi nimata kaj za izgubiti, z všečno, napadalno predstavo pa bi svoje delnice na slovenski nogometni borzi dvignili nekoliko višje.

905-8-9-firer nm (obrez)
Nikola Miljković

Nič ne bi imeli proti, če bi se tokratni obračun končal s podobnim številom zadetkov kot njun zadnji medsebojni, ne glede na zmagovalca. V tej sezoni sta se namreč Zavrč in Rudar pomerila trikrat, najprej so dvakrat slavili Haložani – v gosteh z 2:0 in doma z 1:0 –, na tretji tekmi pa so Velenjčani na domačem igrišču povsem povozili nemočne nasprotnike in slavili s kar malce neverjetnih 7:2

To je bila zadnja tekma pred zimskim premorom. Po njem so Velenjčani zapadli v strelsko krizo in prvih pet spomladanskih obračunov niso zabili gola, v zadnjih treh tekmah pa so Kopru, Celju in Mariboru zabili sedem golov in osvojili sedem točk (s Koprom so doma remizirali z 2:2, Celje so v gosteh premagali s 3:1, Maribor pa so doma ugnali z 2:0). Njihova forma je torej v zadnjem času odlična in v obračun z Zavrčem odhajajo v vlogi manjšega favorita

Haložani na drugi strani so po katastrofi proti Velenjčanom med zimskim premorom popolnoma spremenili zasedbo, odpustili in pripeljali številne nogometaše, v spomladanskem delu pa njihove igre razumljivo nihajo. Tako so na primer vzeli skalp Domžalam in Kopru, Mariboru so se kljub porazu dobro upirali, potem pa so gladko izgubili s Krko in le remizirali proti skromni Gorici. 

Na zadnjih treh tekmah so osvojili zgolj eno točko, za omenjen remi proti vrtnicam (izgubili so z Olimpijo in Celjem), proti Rudarju pa bodo želeli zagotovo niz treh tekem brez zmage prekiniti. In se obenem tudi maščevati tekmecem za sramoto, ki so jo doživeli na stadionu Ob jezeru.

Članki iz rubrike