evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

jb, ro
jb, ro
0 25.04.2015 10:01:36

OLIMPIJA - KOPER: Pod pritiskom in brez pritiska

Nikola Miljković
Medtem ko bo za Olimpijo vsaka naslednja tekma v tej sezoni skoraj odločilna v bitki za Evropo, bo za Koper večina prihajajočih bolj ali manj priprava na vrhunec v obliki finala pokala. Kdo bo torej tisti, ki bo slavil danes v Stožicah? Marsikaj govori v prid Olimpije, a neobremenjeni Primorci se zagotovo ne bodo kar tako predali. Gre namreč tudi za stvar ponosa.

Urbana ljubljanska legenda pravi, da je Rastoder pred časom svojim nogometašem obljubil dvojno premijo v primeru zmage nad Koprom, tudi kapetan slednjega Ivica Guberac je pred kratkim v enem od intervjujev dejal, da če mu oče Ante, prvi mož kanarčkov, česa ne bi nikdar oprostil, bi bil to zagotovo prestop v Olimpijo. Prepričani smo, da bo rivalstvo, ki vlada med obema predsednikoma, prispevalo k zanimivosti obračuna, v katerega se zmaji sicer brez kančka dvoma podajajo kot favoriti.

Razlogov za to pa je več. Koper recimo v Stožicah ni slavil že vse od 7. aprila 2012 dalje, torej že več kot tri leta, prav tako statistika razkriva, da je od vrnitve Olimpije v 1. SNL dalje v enajstih poskusih v Ljubljani slavil le trikrat. Če k temu dodamo še podatek, da so zeleno-beli neporaženi že sedem tekem zapovrstjo. Čeprav je hkrati res, da remi na zadnji tekmi v Novem mestu ni bil ravno nekaj, s čimer bi se veljalo hvaliti …

K sreči nimamo zdravstvenih težav, igra je že nekaj časa na visoki ravni, a dejstvo je, da nam manjkajo zadetki.

ANDRAŽ ŠPORAR

"Od nesrečnega remija v Novem mestu so minili štirje dnevi, večjih posledic na psihični pripravljenosti igralcev ni pustil, a se obenem zavedamo, da nismo uresničili glavnega cilja," se ne slepi trener Olimpije Darko Karapetrović, ki ga bržčas najbolj moti dejstvo, da zmaji težko dosegajo zadetke. Na zadnjih treh tekmah so v polno merili le enkrat, napadalci bodo morali torej hitro naravnati svoje strelske naprave.

Tudi Andraž Šporar, ki se je v tem letu med strelce vpisal le enkrat – na uvodni tekmi z Radomljami, ko je v polno meril dvakrat. "Zavedamo se, da do konca sezone nimamo več popravnega izpita. Če želimo ostati v bitki za najvišja mesta, moramo najprej premagati Koper. K sreči nimamo zdravstvenih težav, igra je že nekaj časa na visoki ravni, a dejstvo je, da nam manjkajo zadetki," se ne slepi mladi zvezdnik, ki glede svoje strelske suše dodaja: "Tako pač je pri nas napadalcih. Ko si v vrhunski formi, se po navadi tudi kakšna žoga več znajde v nasprotnikovi mreži. Res je, da na zadnjih srečanjih nisem bil ravno pri strelu oziroma nisem uspel doseči zadetka, a je še kar nekaj tekem ostalo do konca sezone, tako da sem prepričan o svojih golih, s katerimi želim pomagati moštvu do končnega cilja." No, Šporarju v opravičilo gre jasno seveda tudi dejstvo, da je kar nekaj časa počival zaradi poškodbe …

HOČEJO, KER SO SPOSOBNI
Če je Olimpija v zadnjih treh krogih zadela le enkrat, je Mitja Lotrič v istem obdobju kar štirikrat. Hitronogi Prekmurec bo tudi na gostovanju v Ljubljani eden od glavnih adutov koprskega kluba, ne nazadnje statistika razkriva, da je do zdaj v 1. SNL mrežo Olimpije zatresel že trikrat. "Ne smem se pritoževati, v drugem delu sezone se mi je odprlo in dobro mi gre od nog. Pa saj je bil že čas," v smehu pravi Lotrič, ki je kljub temu, da je star šele 20 let, v 1. SNL odigral že 90 tekem in ob tem zabil tudi 15 golov; več kot polovico v tej sezoni ...

Čeprav smo s prebojem v finale uresničili zastavljen cilj, pa na prvenstvo še nismo povsem pozabili.

MITJA LOTRIČ

Zanimivo bo seveda videti, koliko moči je Lotriču in soigralcem pobral sredin dvoboj z Domžalami v polfinalu pokala … "Čeprav smo s prebojem v finale uresničili zastavljeni cilj, pa na prvenstvo še nismo povsem pozabili. Želimo se še dvigniti na lestvici, zagotovo ne bomo razprodajali ugleda," poudarja Lotrič, ki je prepričan, da bodo Koprčani več kot dostojen nasprotnik Olimpiji: "Smo v dobri formi in naš cilj je jasen: hočemo zmago! Tega smo zagotovo sposobni."

Skratka, na največjem stadionu v državi se bosta udarila dva kluba, ki sva v povsem drugačnem položaju. Olimpija je v lovu na Evropo pod pritiskom, Koper pa bo vse do 20. maja, ko ga čaka finale pokala, povsem sproščen. Kaj je boljše in kdo bo zaradi tega na zelenici bolj čvrst, pa bomo jasno šele videli.

Članki iz rubrike