stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 29.04.2015 22:56:57

Njegov klub v Mariboru, on v Zagrebu!?

Arsen Perić
Je Izet Rastoder po porazu v Mariboru prišel v garderobo potolažiti nogometaše svojega kluba? Ne, ker ga v Ljudskem vrtu sploh ni bilo.

Glas tistih, ki so ogorčeni nad tem, kako Izet Rastoder vodi nogometni klub iz Ljubljane, se je po tokratnem večnem derbiju še okrepil. Da, vsekakor tudi zaradi poraza, Olimpija je v Ljudskem vrtu vnovič klonila in, odkar spet igra v 1. SNL, še vedno ostaja brez zmage v štajerskem hramu nogometa. Toda poraz ni edino, kar jih je razjezilo. Marsikoga je še občutno bolj zmotilo dejstvo, da predsednika zeleno-belih, ki je na decembrski skupščini dodatno okrepil primež, v katerem drži klub, na tekmi v Mariboru sploh ni bilo.

Ker je kot uspešen poslovnež velikokrat na poti, nekateri sprva temu niso posvečali veliko pozornosti. Toda ko se je nato v Zagrebu začela tretja finalna tekma lige ABA med Cedevito in beograjsko Crveno zvezdo, se je marsikomu, ki mu ni vseeno za Olimpijo, stemnilo pred očmi. In tudi do nas so prišli vzkliki ogorčenja. "Kar poglejte, Rastoder sedi ob robu igrišča, zraven njega pa ljubljanski župan Zoran Janković!" se je glasilo eno od sporočil, ki smo jih prejeli.



Nam je kakopak vseeno, kaj Izet Rastoder počne v prostem času, to sploh ni naša stvar. Se pa zagotovo strinjamo s tistimi, da je milo rečeno neokusno, da ga ni na tekmi, ki je za njegov klub pravzaprav največja v sezoni. In ne, Rastoderja zagotovo ni bilo v Ljudskem vrtu, to smo tudi preverili in dobili zagotovilo, da ga med gosti ni bilo. Med organiziranimi navijači pa jasno tudi ne ... To zagotovo kaže na popolno pomanjkanje pripadnosti, kar pa je zagotovo skrb vzbujajoče. Kaj takšnega se v resnih nogometnih okoljih bržčas ne bi moglo zgoditi, toda Ljubljana žal to tako ali tako že dolgo ni več.

No, morda pa je Rastoderjevo ignoriranje večnega derbija povezano tudi z vedno glasnejšimi govoricami o tem, da naj bi se bogati poslovnež več ali manj že odločil "prepustiti" klub Milanu Mandariću. Slednjega smo uspeli priklicati na telefon in potrdil nam je, da pogajanja za prevzem Olimpije zagotovo niso obstala na mrtvi točki. A o tem več v četrtkovi tiskani izdaji Ekipe!

Članki iz rubrike