oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 23.05.2015 11:42:59

DOMŽALE - RADOMLJE: Nekaj so jih že zapravili

Grega Wernig
Zadnji občinski derbi bo zelo pomemben. Ne toliko za Radomljane, ki so že izpadli, zato pa toliko bolj za Domžalčane, ki si lahko z zmago nad sosedi zagotovijo evropsko vozovnico.

V domžalskem taboru se zelo dobro zavedajo pomembnosti sosedskega obračuna, zato so se prvič v zgodovini odločili, da za svoje navijače poskrbijo že pred tekmo. Danes od 14. ure naprej bo obratoval navijaški park, na katerem bodo uživali predvsem najmlajši, ki se bodo lahko preizkusili na nogometnem poligonu, streljanju na gol, vožnji z mini gokarti. Najmlajši se bodo lahko zabavali tudi v napihljivem gradu, si poslikali obraze, poskrbljeno bo tudi za jedačo in pijačo. Park bo sicer postavljen na parkirišču med igriščem z umetno travo in drsališčem, v primeru slabega vremena pa se bo dogajanje preselilo na pokrito drsališče.

In če gre soditi po vremenski napovedi, bo park postavljen na pokritem drsališču. Napovedano je namreč obilno deževje, zato bodo imeli po vsej verjetnosti znova polne roke dela ljudje, zadolženi za pripravo igrišča. Nazadnje je ob obilnem deževju pred dvema tednoma tekma s Koprom v domžalskem Športnem parku odpadla in je bila prestavljena za nekaj dni, tokrat Domžalčani upajo, da ne bo tako. Da bodo imeli že danes priložnost, da si z zmago zagotovijo končno (vsaj) tretje mesto, ki še vodi v Evropo. V primeru zmage bi bila evropska vozovnica že pospravljena, v kateremkoli drugem primeru, bi morali varovanci Luka Elsnerja v zadnjem krogu na gostovanju v Ljubljani iztržiti vsaj neodločen rezultat, v nasprotnem primeru bi – če bi seveda danes zmagala – tretje mesto osvojila Olimpija.

927-9-elsner OBREZ nm
Nikola Miljković

"Celotna sezona je odvisna od te tekme. Privilegij je, da na domačem igrišču odločamo o svoji usodi. Zavedati se moramo svoje odgovornosti, hkrati pa moramo pokazati veliko mero želje, da ta cilj uresničimo. Tekma bo zahtevna, tako kot je bila vsaka do zdaj. Morda bo ta še nekoliko bolj, ker je v igri zaključna žogica. Nekaj smo jih v letošnji sezoni že zapravili in verjamem, da smo iz tega potegnili pravo lekcijo in je tokrat ne bomo izpustili iz rok," pred tekmo razmišlja strateg Domžal Luka Elsner.

Na papirju bi morale biti nove tri točke za Domžale samoumevne, ne nazadnje se bodo na domačem igrišču pomerile z ekipo, ki je v vsej sezoni osvojila le 16 točk in je trdno zasidrana na zadnje mesto lestvice, brez kakršnihkoli možnosti, da bi se do konca dvignila kam višje.

"Fantom sem predstavil nekaj nedavnih primerov, kako klubi, ki so že izpadli, povzročajo težave tistim, ki imajo tekmovalne ambicije. V nobenem primeru ne bomo tekme vzeli z levo roko, saj si tega ne smemo dovoliti. Nobena ekipa nima takšne kakovosti, da bi lahko stvari delala z levo roko," ostaja previden Elsner, ki se zaveda, da imajo tudi Radomljani nekaj adutov, s katerimi lahko zagrenijo življenje svojim sosedom: "Nasprotnik ne bo igral navadne tekme, ampak občinski derbi. Radomlje so v Celju do zadnjih minut držale izid 2:2. Čeprav imajo malo točk, so še marsikateri drugi ekipi v ligi povzročile ogromno težav. Na več tekmah je bila slika povsem drugačna, kot jo kaže lestvica. Nasprotnika jemljemo skrajno resno. Kljub temu je tekma za nas preveč pomembna, da bi lahko nasprotnik predstavljal večji faktor na poti do uspeha."

Kako pa drugi najmlajši strateg v prvoligaški konkurenci vidi vremenske pogoje, ki skoraj zagotovo ne bodo idealni? "Vreme je za nas zagotovo negativen faktor, saj bo po vsej verjetnosti na igrišču precej vode. Je pa tako, ali najdeš rešitev za težavo ali pa iščeš izgovore. Vselej razmišljam le o rešitvah in ne glede na ovire, ki se pojavljajo, moramo svoj posel opraviti uspešno. Iskanje izgovorov zame ne obstaja," je trdno odločen Elsner.

Članki iz rubrike