sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ro
ro
0 19.07.2015 12:21:09

KOPER - DOMŽALE: Njihove evropske obveznosti niso naša prednost

Grega Wernig
Upali smo, da bosta pred jutrišnjim medsebojnim dvobojem na Bonifiki obe ekipi imeli enake težave, toda Domžalčani so se po prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa poslovili od nadaljnjega tekmovanja, Koprčani so še vedno v igri.

Po zmagi nad Hajdukom se spogledujejo tudi z napredovanjem v tretji krog, vendar po dalmatinskem skalpu na Bonifiki poudarjajo, da so zdaj osredotočeni zgolj in samo na prvenstveno premiero. Tako je seveda prav, a hkrati je tudi priložnost odmevnega dosežka na mednarodnem prizorišču nekaj, kar bi veljalo unovčiti. Zato je pričakovati, da bo Rodolfo Vanoli v jutrišnjem večeru nekatere svoje bojevnike malce odpočil, kar pa seveda v ničemer ne spreminja namena kanarčkov. "Tudi boje za točke želimo začeti uspešno, zanima nas ves izkupiček," so v en glas poudarili na Obali.

koper gw
Grega Wernig

Polni ambicij v prvenstvu so razumljivo tudi Domžalčani. "Pretekla sezona nas uči, da je dober začetek izjemnega pomena in s takšno miselnostjo bomo tudi letos krenili v prvenstvo. V Koper gremo polni želje, energije in motivacije. Prepričan sem, da smo fizično v dobrem stanju in hkrati tekmovalno napeti," je povedal Luka Elsner, ki je kakopak spremljal koprski obračun s Hajdukom.

960-5-domzale1 nm
Nikola Miljković

"Koper si je kljub prejetemu golu v zaključku tekme priigral pozitivno izhodišče in pričakujem, da bo v nedeljo na krilih te zmage 'letel' po igrišču. Na njihovo preizkušnjo s Hajdukom nikakor ne smemo gledati kot na našo prednost. V sodobnem nogometu so vse ekipe sposobne igrati v ritmu dveh tekem na teden. Vsi imajo dovolj širok kader, kar še posebej velja za naše tekmece, zato njihove evropske obveznosti nikakor niso naša prednost," opozarja trener Domžal in v pričakovanju jutrišnjega spopada dodaja: "Koper s svojo značilno igro povzroča težave prav vsem ekipam, a kljub temu sem močno prepričan, da smo sposobni v igri pokazati dovolj kvalitete, da učinkovito izkoristimo situacije, ki si jih bomo pripravili, in zmagamo na Bonifiki. Zavedamo se, da ne bo preprosto, vendar moramo biti z vidika tekmovalnosti in želje najmanj na ravni gostiteljev."

V gostujoči zasedbi zaradi poškodbe ne bo Črnica in Požega Vancaša, vprašljiva pa sta Horić in Zenija Husmani. 

Članki iz rubrike