sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 31.07.2015 11:03:44

Šeliga: Govorice me ne zanimajo

Drago Wernig - TAKA
Po osvojenih štirih točkah v uvodnih dveh krogih se nogometaši Olimpije v miru pripravljajo na naslednjo preizkušnjo. V soboto zvečer jih čaka derbi Ljubljanske kotline, v Stožice namreč prihajajo Domžalčani.

Visoke in navdušujoče zmage z Gorico zeleno-belim ni uspelo nadgraditi s kompletom točk v Zavrču. Čeprav je bilo jasno, da so šli varovanci trenerja Marijana Pušnika v Haloze z željo, da zmagajo, so se morali na koncu zadovoljiti z remijem. "V vsako tekmo gremo s ciljem, da smo boljši od nasprotnika, da si ustvarimo več priložnosti in da ga premagamo. Zavrč je težko gostovanje, kjer bo marsikatera ekipa pustila točke, v to sem trdno prepričan. Je pa res, da smo imeli veliko priložnosti, iz katerih nismo zadeli," se je dvoboja spomnil Aleksander Šeliga, ki je prvič v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, in dodal: "Na koncu bi lahko bili za svojo neučinkovitost skoraj kaznovani, saj moramo priznati, da so imeli domačini v 93. minuti veliko priložnost. Res je, da nam je žal, ker nismo zmagali, a v nogometu je tako, da se to nekako izenači drugje. Želeli smo si tri točke in naredili vse, da bi do njih prišli, a jih nismo osvojili. Nismo bili pretirano razočarani, jih bomo pa nekje drugje."

Garanje je edina pot

Pri Olimpiji imajo zelo nadarjenega vratarja, ki mu mnogi napovedujejo svetlo prihodnost. To je 16-letni Rok Vodišek, v katerem nekateri vidijo celo novega Jana Oblaka. Aleksander Šeliga odlično ve, kakšno pot mora prehoditi (nadarjeni) vratar, da bi postal vrhunski. "Rok ima za svoja leta zelo dobro postavo, da bo postal vrhunski vratar, pa bo moral garati, delati, piliti. Gre za nadarjenega fanta, ki ima še nekaj časa, a se mora zavedati, da ga čakata garanje in dril. Druge filozofije ni, do želenega cilja vodijo le delo, odrekanje in disciplina."

Našega sogovornika smo poprosili tudi za primerjavo obeh uvodnih tekem, oziroma obeh nasprotnikov, s katerima so že igrali. Razlog za to je, da gre za ekipi, ki so jima poznavalci razmer na slovenski klubski nogometni sceni pred začetkom tekmovanja napovedali različno usodo.

Medtem ko Zavrčane mnogi po koncu sezone vidijo nekje pri vrhu lestvice, so Goričani nekakšno njihovo diametralno nasprotje. "Prvo tekmo smo igrali doma, kjer je motiv še večji kot v gosteh. Kar zadeva kakovost nasprotnikov, se mi je zdel Zavrč malenkost močnejši od Gorice. Slednja si je proti nam sicer ustvarila nekaj priložnosti, vendar se mi zdi, da smo v prvi tekmi lažje prišli do priložnosti, čeprav smo si jih štiri ali pet priigrali tudi proti Zavrču."

NI RAZLOGA ZA SLABO VOLJO
Ljubljanska hobotnica nam je potrdila, da je na začetku sezone vzdušje v slačilnici odlično. "Delamo kakovostno, vse je odlično organizirano, tako da nimamo razloga za slabo voljo." Čeprav se Šeliga zelo nerad ozira v preteklost, smo se vseeno dotaknili še primerjave prejšnjega obdobja v zeleno-belem taboru z zdajšnjim, novim.

seliga PER_9001
Arsen Perić

Navsezadnje gre za najbolj izkušenega posameznika v Pušnikovi četi, ki je član Olimpije že peto sezono. "Ob mojem prihodu v Olimpijo se je ustvarjala neka nova zgodba, vzdušje je bilo odlično. V zadnji dve sezoni pa se ne bi rad vračal, saj nimam povedati nič pametnega. Veliko raje gledam v prihodnost ali pa uživam v tem trenutku," je dejala ljubljanska enica, ki ima v tej sezoni konkurenco še v treh vratarjih.

Ob poškodovanem Darku Brljaku sta tu še 21-letni Aljaž Ivačič in pet let mlajši Rok Vodišek. "Vsi štirje smo kakovostni vratarji. Zase lahko rečem, da na vsakem treningu delam, kot da je zadnji. Tako sem se naučil, takšen je profesionalizem. V moji moči je, da vsak trening delam na polno in v vsako tekmo vložim svoj maksimum. Stvari, na katere nimam vpliva, me ne zanimajo."

V zadnjem času so se v javnosti pojavile govorice, da bi se v Stožice lahko preselil vratar Domžal Nejc Vidmar, vendar tudi te niso imele nikakršnega vpliva na izkušenega Šeligo, ki je v svoji karieri doživel že marsikaj. "Omenjene govorice se me sploh niso dotaknile. Kot sem dejal, vsak trening oddelam na polno in poskusim vsako tekmo odigrati na najboljši možen način. Špekulacije in govorice me ne zanimajo, saj nimam vpliva na to, ali bo prišel vratar ali ne. Zato se s temi stvarmi sploh ne obremenjujem."

EDEN IZMED KAPETANOV
V soboto v Ljubljano prihajajo prav sosedi iz Domžal. Ekipa, ki je v zadnjem krogu preteklega prvenstva Stožice zapustila bogatejša za tri točke. Čeprav dvoboj ni odločal o ničemer, je bil poraz vseeno boleč, zeleno-beli ga zagotovo niso pozabili. "Ali smo bili uspešni ali ne, se bo merilo maja 2016, ko bo konec 36. kroga. To je samo ena izmed tekem na poti do cilja. Je pa dejstvo, da želimo vsako tekmo zmagati. Igramo doma, v goste prihaja močna, zelo kakovostna ekipa, ki zelo dobro deluje predvsem kot tim. Osredotočiti se moramo na svojo igro in principe, ki jih trener od nas zahteva. Čim bolj moramo slediti tem navodilom in če bo vsak na svojem mestu dal maksimum, bo prišel tudi uspeh," je povedal Celjan, ki je poudaril, da bo morala Olimpija slaviti še na precej tekmah, da bodo ljudje začeli bolj množično prihajati na tribune stožiškega objekta. "Vsi si najbolj želimo, da bi bilo na tekmah v Stožicah tri ali štiri tisoč ljudi. Vsak si želi igrati pred številčno publiko."

seliga pusnik dw

Ob koncu pogovora smo se dotaknili še ene zanimive teme; Aleksander Šeliga je bil v minuli sezoni kapetan ljubljanskega kolektiva. Odkar moštvo s klopi vodi Marijan Pušnik, ni več tako in kapetanski trak lahko zdaj vidimo na roki Andraža Šporarja. "Prišel je nov trener, ki se drži svojih načel in pravil. Dejal mi je, da sem še vedno eden izmed njegovih kapetanov in igralec, čigar mnenje je zanj precej pomembno. Je pa rekel, da bi raje videl, da je kapetanski trak v lasti igralca v polju. To sem seveda razumel in sprejel, s tem nimam nobenih težav," nam je razkril nekdanji slovenski reprezentant, ki je s 35 leti trenutno najstarejši član zeleno-bele zasedbe. Tega se zelo dobro zaveda in če je treba, mladim fantom podeli nasvet ali z njimi deli svoje izkušnje, ki mu jih nikakor ne manjka.

seliga nm
Nikola Miljković

Članki iz rubrike