oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 29.08.2015 10:48:58

KRŠKO - ZAVRČ: Priložnost, ki jo vidita oba

Nikola Miljković
Med Krškim in Zavrčem sta le dve točki razlike, zato bo današnji obračun med kluboma na stadionu Matije Gubca za oba še toliko pomembnejši.

Po odličnem začetku prvoligaške pustolovščine in dveh presenetljivih zmagah so nuklearci nekoliko zastali. V naslednjih petih tekmah so zbrali dve točki, od zadnje zmage pa je minil dober mesec (26. julij).

Jasno je, da je med vsako rezultatsko neuspešno serijo težje delati, vendar vzdušje v Krškem ni veliko slabše kot na začetku sezone. Fantje še naprej zavzeto izpolnjujejo svoje obveznosti in upajo, da bodo čim prej tretjič zmagali. "Je kar v redu, dejstvo je, da žoga trenutno nekako noče v gol, a moramo še naprej poskušati, iskati gole in točke," je optimističen kapetan Krškega Miha Drnovšek. Glede na trenutno formo se zdi, da je Zavrč tekmec po meri, proti kateremu so tri točke dosegljive. "Gostje bodo gotovo prišli po zmago, s katero bi prekinili točkovni post, a tudi mi imamo svojo računico, vemo, kako tekmo obrniti v našo korist. Mislim, da nas čaka čvrst dvoboj, poln duelov. Če bomo upoštevali trenerjeva navodila, rezultat ne bi smel izostati. Mislim, da je čas, da tudi mi dobimo tri točke in pokažemo, da na našem igrišču nikomur ne bo lahko."

V Krškem se vnovič obeta odlično vzdušje, saj je lepo število vstopnic pošlo že v predprodaji in na tribunah se bo spet zbralo blizu dva tisoč gledalcev. Slednji še vedno stojijo za svojimi fanti, saj so prepoznali, da ti na igrišču dajejo vse od sebe. Energija s tribun bi jih lahko ponesla do nove zmage. Kar zadeva igralski kader, sta nekoliko vprašljiva nastopa Gregorja Sikoška, ki je lažje poškodovan, in Žiga Jurečiča, ki je med tednom zbolel.

ZA ZAGOTOVITEV MIRU
Podobno kot Krčani tudi Haložani v današnjem tekmecu vidijo pravšnjega nasprotnika za osvojitev treh točk. Po treh porazih je Zavrč v prejšnjem krogu remiziral z Domžalami, ki so sicer imele pobudo. Osvojena točka je prinesla nekaj sonca v slačilnico moštva, ki ga je po odhodu trenerja Ivice Solomuna s klopi vodil Miran Emeršič. Zdaj naj bi se spremenilo tudi to, če ne bo težav s papirji, bo Zavrč prvič igral pod taktirko Slavka Matića. "Seveda je popolnoma jasno, kaj nas zanima v Krškem. Namen je osvojiti ves izkupiček, z zmago bi si zagotovili tudi prepotrebno mirno ozračje med reprezentančnim premorom, ko nas čaka obilo dela, da pripravljenost dvignemo na višjo raven," je pred srečanjem dejal Miran Vuk, alfa in omega kluba.

Da je cilj druga zmaga v sezoni, je potrdil še novopečeni mladi reprezentant Aleks Pihler. "Z menjavo trenerja smo dobili nov zagon in malo drugačen pogled na stvari, kar je prineslo remi z Domžalami. Res je, da so nas Domžalčani nadigrali, vendar smo bili osredotočeni na to, da prekinemo niz porazov, kar nam je na koncu tudi uspelo," je razložil Pihler in dodal: "V Krško gremo z veliko pozitivne energije in z zmagovalno miselnostjo. Želimo si novih zmag in verjamem, da si bomo z vnemo, ki smo jo prikazali ta teden na treningih, to tudi izborili."

nog-zavrc-olimpija 7656  dw
Drago Wernig - TAKA

Članki iz rubrike