oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 11.09.2015 22:34:53

Vsak niz se enkrat konča

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Zavrča so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0.

Nogometaši Zavrča niso slavili pred domačimi gledalci že skoraj pol leta oziroma na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah. Toda ta negativni niz so prekinili proti Koprčanom, ki so med reprezentančnim premorom doživeli številne kadrovske spremembe.

Konec prestopnega roka je pokalnim prvakom odnesel Domna Črnigoja in Marka Krivičića, ob tem je obalnega prvoligaša zapustil še Rodolfo Vanoli, ki je predal trenerski stolček Nedžadu Okčiću. Ta je tokrat ostal brez točk v Halozah, tako da je Zavrč po zaslugi Roka Zorka na lestvici na petem mestu zamenjal Primorce.

Domači, ki so na klopi imeli povratnika v ekipo Josipa Golubarja, ta je nazadnje branil barve Olimpije, so izvrstno začeli tekmo in že v četrti minuti povedli, potem ko je lepo podajo Veljka Batrovića v mrežo preusmeril Rok Zorko. Gosti so nato konkretneje začeli groziti domačemu vratarju.

Med drugim je v 28. minuti Leo Štulac podal Amarju Rahmanoviću, ki pa žoge ni ujel. Isti igralec je že pred tem skoraj presenetil Pavola Bajzo, a je ostalo pri 0:0.

V 29. minuti je Jan Andrejašič s petih metrov povsem neoviran zgrešil cilj, ob koncu polčasa pa so Primorci zahtevali enajstmetrovko po domnevnem igranju z roko Tonija Datkovića, a je sodnik le odmahnil z roko. Zatem je na drugi strani poskusil še Batrović, a je bil Vasja Simčič na mestu.


V drugem polčasu gledalci dolgo niso videli resnejše priložnosti, čeprav so pri strelih (mimo vrat) močno prevladovali kanarčki. Toda do spremembe rezultata ni prišlo, še več, prave akcije ene ali druge ekipe gledalci niso več videli.

Zavrč bo v 10. krogu prihodnjo soboto gostil Maribor, Koper pa bo dan pozneje gostoval v Domžalah.

ZAVRČ - LUKA KOPER 1:0 (1:0)
Zavrč - Športni park. 500 gledalcev. Sodniki: Perić (Kranj), Rojko (Logatec) in Kovačič (Ljubljana).
Strelec: 1:0 Zorko (4.).
Zavrč: Bajza, Antić, Datković, Rogač, Petrović, Kokorović, Pihler, Batrović (od 85. Golubar), Glavica (od 64. Cvek), Matjašič, Zorko (od 59. Muslimović).
Luka Koper: Simčič, Del Toro (od 72. Galešić), Hadžić, Šme, Pavić, Štulac, Tomić (od 84. Vekić), Andrejašić, Rahmanović (od 84. Posavac), Štromajer, Ivančić.
Rumeni kartoni: Datković, Rogač, Batrović, Kokorović, Muslimović; Del Toro, Ivančić, Galešić.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike