oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.10.2015 16:23:27

Matej Oražem odgovarja Ranku Stojiću: Nismo takšen klub

Arsen Perić
Domžalčani so se morali med tednom ukvarjati z Olimpijo. Oziroma z generalnim direktorjem Rankom Stojićem, ki se je v torkovem pogovoru za Ekipo SN obregnil ob dvakratne prvake, česar ob Kamniški Bistrici niti po naključju niso sprejeli z navdušenjem.

"Hočemo le spoštovanje, ki pa ga od določenih ljudi, ki odločajo, ne dobivamo. Tekme v Domžalah zagotovo niso odločili sodniki, krivda je povsem naša. Ko vodiš 1:0, si ne moreš dovoliti, da ne zmagaš. Mi je pa ta klub (Domžale, op. p.) čuden. Če le pomislim na našo prvo medsebojno tekmo, pa na njihov obračun v Kopru ... Pred tokratnim gostovanjem sem prvemu možu zveze rekel, da sem zaskrbljen. Ampak resnično nočem kritizirati in zagotovo ne iščem alibijev," je v pogovoru za sredino izdajo našega časnika med drugim povedal generalni direktor Olimpije Ranko Stojić.

Skoraj prepričani smo bili, da brez odziva ob Kamniški Bistrici ne bo šlo. Nismo se ušteli. "Ne vem natančno, za kaj gre, ampak zame je oznaka čuden – čudna," se je uvodoma nasmejal Matej Oražem. "Kar zadeva zadnjo tekmo, mislim, da je jasno, da je bil naš razveljavljen gol precej sporen, okrog izključitve bi lahko razpravljali. Bistvo, s katerim se je strinjala večina, je, da sodnik ni imel svojega dne. Ne razumem pa, o čem je bil glede nas obveščen predsednik NZS. Da bi imeli kakršnokoli protekcijo, sploh proti Olimpiji, je kar malce smešno. Predzadnja tekma, poletna, je bila prva po zelo dolgem času, ko smo imeli občutek, da je bilo sojenje takšno, kot velevajo pravila. Prej smo imeli z Olimpijo marsikdaj težave. Gospoda Stojića takrat še ni bilo v Sloveniji in zadeve ne pozna, ampak v dvobojih z Olimpijo smo bili z delivci pravice večkrat nezadovoljni kot zadovoljni," je nadaljeval športni direktor Domžal.

Generalni direktor Olimpije omenja tekmo v Kopru. "Teh namigov ne razumem najbolje," je bila prva misel Mateja Oražma. Ranko Stojić je najbrž meril na to, da so gostitelji že v končnici prvega polčasa ostali brez izključenega igralca. "Res je, da so bili fantje hitro izključeni, toda zame so vse situacije precej čiste. Če ostanem pri tekmi v Stožicah, Kronavetrova izključitev ni vprašljiva. Napaka je bila storjena, ker ni dobil neposrednega rdečega kartona, preostali dve izključitvi sta posledica dveh rumenih kartonov. Ko si že opozorjen, moraš biti pač nekoliko bolj previden, brzdati moraš čustva, kar ni vedno preprosto. Tudi našim igralcem vedno znova polagamo na dušo, da sodniku ne smejo dati razloga, da bi jim pokazal še drugi rumeni karton, toda obe konkretni posredovanji sta bili precej ostri. V tem absolutno nisem videl nič spornega. Seveda je bila tudi kakšna tekma, ko smo bili manj zadovoljni z dosojenim, ampak večinoma se stvari nato vsaj približno poravnajo," je razpredal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo in pristavil: "Če bi za kateregakoli nasprotnika rekel, da imamo s sodniki večkrat nesrečo kot srečo, bi bila to zagotovo Olimpija."



V nadaljevanju je športni direktor Domžal načel še eno sodniško temo. "Skoraj pravilo je, da so za tekmo med Olimpijo in Domžalami delegirani sodniki iz MNZ Ljubljana, kar je precej problematično. Na to smo že večkrat opozorili, ker tudi za sodnike to ni najlažje. O tem sva se denimo že pogovarjala tudi z Mitjo Žgancem. Neprijetno je soditi ekipi iz svojega mesta ali iz neposredne bližine in že dostikrat smo predlagali, da bi to spremenili," je razkril športni direktor Domžal in se nato znova vrnil k Ranku Stojiću: "Oznaka našega kluba me je zmotila, ker se mi zdi, da ima njegov nastop negativen prizvok. Z začetkom, da ne bi ničesar povedal, potem pa je med vrsticami marsikaj razbrati. Res ne vem, zakaj bi se komurkoli zdeli čudni. Menim, da smo bili malce neupravičeno izpostavljeni. Nismo klub, ki bi imel pomoč sodnikov, to lahko rečem z gotovostjo. Prav tako kot ne rečem, da smo na dolgi rok oškodovani bolj kot kdorkoli drug."

Kakšno pa je sicer sodelovanje z novimi vodilnimi možmi Olimpije? "Načeloma stika z njimi nisem imel. Po prvi tekmi v Ljubljani smo se pozdravili, da bi komunicirali kaj več, pa ne, vendar nimamo niti enega problema, ki bi nas razdvajal. Do zdaj je bilo sodelovanje z Olimpijo relativno težko. Zaradi tega, ker je bila večina klubske politike odvisna od enega človeka, ki hkrati ni imel konstantne usmeritve. Tako smo nekaj časa delili ista mišljenja, potem spet ne, ampak kakšnih večjih preglavic vendarle ni bilo. Rad bi pa ob tej priložnosti pohvalil navijače Olimpije, ki so se v soboto v Domžalah zbrali v zares velikem številu. Tekma je bila razburljiva in nadvse pomembna za obe ekipi, toda kljub temu smo dokazali, da lahko skupaj preživimo lepo nogometno popoldne. Vsak je spodbujal svojo ekipo in ni bilo nikakršnih težav, zaradi česar smo seveda zadovoljni," je povedal Matej Oražem.

Letošnjo sezono je zaznamovalo nogometno prebujenje prestolnice, pred leti so ravno Domžalčani unovčili zeleno-beli mrk. "Če malce pogledamo medije, se večinoma piše o Olimpiji in Mariboru, zdaj že celo več o Olimpiji. Očitno je slovenska liga to res potrebovala, a menim, da je kakovost tekmovanja v vzponu že zadnjih pet let. Velike razlike med lani in letos ni. Edina je ta, da se je v pretekli sezoni za vrh borilo Celje, tokrat je zraven Olimpija. Zato je medijsko vse skupaj bolje pokrito, a glavnina zaslug po mojem mnenju vendarle gre odločitvi NZS, da smo zamenjali medijskega partnerja oziroma ponudnika prenosov tekem. Mislim, da je to v velikem delu prispevalo k oživitvi celotne lige. Kar nekaj je pozitivnih premikov, celotna liga zelo napreduje, kar je najbolj pomembno. Da se je Olimpija prebudila, pa na nas nima pretiranega vpliva, a je super, da smo ob Mariboru dobili še eno izjemno zanimivo tekmo za naše navijače," je zaključil Matej Oražem.

Članki iz rubrike