sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ro
ro
0 24.11.2015 23:27:28

Stojić: V hitrosti smo močnejši od Zvezde in Partizana

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Olimpije o primerjavi med slovensko in srbsko ligo.

Sobotni derbi v Stožicah je odmeval tudi zunaj slovenskih meja. O kakovosti dvoboja so se na lastne oči prepričali ogledniki številnih klubov, ob koncu tedna pa je bila v prestolnici tudi skupina srbskih novinarjev, ki je bila nad videnim na igralni površini prijetno presenečena. Nekateri so bili celo osupli, niso mogli verjeti, da bi lahko videli dvoboj na tako visoki ravni. Ker so menili, da je smučanje še vedno daleč pred vsemi drugimi športi, a takšni časi so zdaj že preteklost, tudi pogled na polne tribune je bil dovolj zgovoren. Obisk Ljubljane je beograjska sedma sila kakopak izkoristili tudi za pogovore z vodilnim dvojcem zmajev – Milanom Mandarićem in Rankom Stojićem.

PREDHODNIKI NISO IMELI SLABIH NAMENOV


"Naši predhodniki gotovo niso imeli slabih namenov, ampak včasih preprosto ni dovolj časa, da bi lahko uresničil vse, kar si si zamislil ... Prejšnji športni direktor Mile Aćimović je naredil veliko dobrih stvari. Po prihodu v klub ni bilo na voljo dovolj finančnih sredstev, nakar smo relativno hitro opravili selekcijo selekcije igralske zasedbe. Milan Mandarić je seveda številka ena v klubu, vsi drugi se po najboljših močeh trudimo uresničiti zastavljene načrte," je v pogovoru za Sportski žurnal med drugim povedal Ranko Stojić.

V STOŽICAH 18 PREDSTAVNIKOV TUJIH KLUBOV
Nadvse zanimiva je primerjava Olimpije z beograjskima velikanoma. S Crveno zvezdo in Partizanom, ki sta danes daleč od nekdanjega sijaja. "Ko sem v preteklem obdobju govoril o tem, v kakšnem ritmu igra Olimpija, mi tudi moji sodelavci v Beogradu niso verjeli. Toda po derbiju z Mariborom so vsi prišli do zaključka, da je bila igra za 50 odstotkov hitrejša kot v srbski ligi. Da rastemo, prav tako dovolj nazorno razkriva podatek, da je tekmo spremljalo 18 predstavnikov klubov iz tujine. Trenutno nas odlikuje hitrost, na tem področju smo močnejši od beograjskih večnih rivalov," je povedal športni direktor Olimpije.

Članki iz rubrike