pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 25.11.2015 12:38:15

OLIMPIJA - KRKA: Preprosto le na prvi pogled

www.alesfevzer.com
Potem ko so se nogometaši Olimpije na enkratnem 117. večnem derbiju tik pred zdajci izognili porazu in zadržali sedem točk prednosti pred Mariborom, ki je njihov prvi zasledovalec, bodo zdaj dragoceno točko poskušali nadgraditi na tekmi s Krko.

In čeprav so Dolenjci v preteklosti že ponagajali Ljubljančanom in so dejansko boleč trn v njihovi peti, bi bilo glede na trenutno razmerje moči vse drugo kot zmaga domačih veliko presenečenje.

"V zadnjih petih mesecih smo vložili preveč truda, da bi si dovolili kakšno neprijetno presenečenje. Krka je dobro moštvo, ki pa je obenem tradicionalno neugoden nasprotnik za našo ekipo. Po velikih tekmah po navadi nastopi čustvena izpraznitev, kar vselej predstavlja dvorezen meč. Ne glede na vse pa sem prepričan, da bomo znova na svoji prepoznavni ravni," se zahtevnosti obračuna, ki se bo danes v Stožicah začel ob 17.30, zaveda primorski vezist v vrstah Olimpije Miha Zajc.

Slednji je na derbiju postregel z všečno predstavo, nekajkrat je tudi resneje ogrozil mariborski gol, a lahko se zgodi, da bo zdaj eden tistih, ki bodo zaradi iztrošenosti na svojo priložnost čakali na klopi za rezerve. Trenerja Marijana Pušnika vsekakor lahko veseli, da ima precej širok kader, v katerem ni zgolj enajst kvalitetnih nogometašev.

"Širok nabor kakovostnih nogometašev je eden od načinov, kako zadržati visoko raven forme v večjem delu sezone. Povsem razumljivo je, da nastopijo tudi padci, a če imaš najvišje cilje, morajo biti padci manjši ter brez večjih posledic. Zdaj smo v dobrem položaju, saj želimo na zadnjih petih tekmah jesenskega dela prvenstva iztržiti čim več točk," poudarja trener Pušnik.


Če so bili navijači v soboto zagotovo pomembno orožje nogometašev Olimpije, bo danes zanimivo videti, koliko ljudi bo prišlo v Stožice. V Ljubljani je nogometna javnost precej razvajena; pomembne tekme znajo poskrbeti za zajeten obisk, ko pride manj ugleden nasprotnik, največji stadion v državi velikokrat (nerazumljivo) sameva. Toda ne bi smelo biti tako, sploh zdaj ko Olimpija vodi na lestvici in je na dobri poti, da ji uspe nekaj velikega in odmevnega. Torej nekaj, kar ji ni uspelo že celo večnost.

ŠE V TRETJE BI PONAGAJALI
Čeprav gre Novomeščanom v tej sezoni precej slabše od nog kot Ljubljančanom, so na Dolenjskem vseeno zadovoljni z dozdajšnjo bero točk. Že res, da jih imajo le osemnajst, toda hkrati je treba vedeti naslednje: v pretekli sezoni so jih imeli po sedemnajstih odigranih tekmah le devet.

Vendarle pa to ne pomeni, da so lahko brez skrbi. Lestvica namreč razkriva, da za zadnjim mestom vseeno zaostajajo le za štiri točke, kar pomeni, da bo treba v obstanek vložiti še kar nekaj truda. Na prvi pogled se zdi, da bodo morali nogometaši dolenjskega prvoligaša točke iskati na tekmah s kom drugim, na "prvo žogo" je ocena, da je Olimpija premočan nasprotnik za kaj takšnega, povsem realna.

A hkrati je res naslednje: Krka je v preteklosti že ponagajala Ljubljančanom. In to še kako. Na devetih tekmah, ki sta jih kluba odigrala po vrnitvi Olimpije v PLTS, je Krka slavila kar petkrat! Od tega tudi dvakrat v Stožicah, ko se je nazadnje oglasila tam, je zmagala z 2:1.

Značke: olimpija, krka, prva-liga

Članki iz rubrike