pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Nekdanji šef Darsa dela za Bojano Beović

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 28.11.2015 19:38:21

Ljudski vrt ni doživel zmage (video)

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora in Zavrča so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:1).

Kar šest golov so gledalci videli na v Ljudskem vrtu, a z izkupičkom državnih prvakov ne morejo biti zadovoljni. Zavrčani so se še enkrat izkazali kot neugoden tekmec vijoličastih, trener Ivica Solomun pa je v Mariboru še drugič v tej sezoni izvlekel točko. Po dveh tretjinah tekme je celo kazalo na vse tri, toda domači so s skrajnim naporom prišli do izenačenja v tekmi, v kateri so imeli premoč. Te pa niso znali izkoristiti. Vseeno ostajajo neporaženi že na zadnjih devetih tekmah.

Domači so imeli več priložnosti. Svojo željo po hitrem vodstvu so unovčili že v 17. minuti. Akcijo je na sredini igrišča začel Sintayehu Sallalich, ki je na levi strani našel Gregorja Bajdeta. Po preigravanju na levi strani je v kazenskem prostoru podal Agimu Ibraimiju, ki je žogo natančno po tleh poslal v desni spodnji kot.

maribor zavrc dw
Drago Wernig - TAKA

Po tem golu se je igra nekoliko umirila. Napadi Maribora niso bili več tako siloviti, saj so se gostje izkazali z gibljivo obrambo. Zavrčani so se otresli pritiska in večkrat prišli pred vrata domačih, a napade končali brez pravega strela. So pa v 37. minuti izkoristili napako domačih na sredini igrišča. Žogo si je priboril Dejan Glavica, ki je stekel prosti vratom Jasmina Handanovića. Preigral je obrambo domačih in z leve strani poslal žogo mimo Handanovića.

Za popoln preobrat in šok v Ljudskem vrtu so haloški nogometaši poskrbeli v desetih minutah drugega polčasa. Najprej je Abel Gigli v kazenskem prostoru podrl Alberta Riero. Izkušeni Španec je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Dve minuti pozneje se je v obrambo domačih spet prikradla napaka. Handanovićevo podajo do Marka Šulerja je prestregel Francesco Tahiraj, podal je Veljku Batroviću, ki je z desne strani streljal močno in natančno ter zadel nasprotni spodnji kot.

maribor zavrc dw
Drago Wernig - TAKA

Trener domačih Krunoslav Jurčić je v igro poslal še tretjega napadalca. Poteza se je hitro obrestovala. Marcos Tavares je z leve strani poslal visok predložek Jean-Philippe Mendy pa je bil najvišji v skoku in z glavo natančno meril v desni zgornji kot. Od takrat je igra potekala na polovici gostov in državni prvaki so hitro izenačili.

V 70. minuti se je Marwan Kabha odločil za strel s 25 metrov. Meril je v desni zgornji kot, vratar Dominik Picak pa je bil nemočen. Ta je imel do konca tekme veliko dela, toda napadalci Maribora niso našli poti za četrti gol, ki bi jim prinesel pomembno zmago v lovu za vodilno Olimpijo.

Maribor bo v 20. krogu v sredo gostoval v Domžalah, Zavrč pa bo gostil Olimpijo.

Maribor - Zavrč 3:3 (1:1)

Maribor - Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Žganec, Praprotnik in Kovačič (vsi Ljubljana).
Strelci: 1:0 Ibraimi (17.), 1:1 Glavica (37.), 1:2 Riera (53./11 m), 1:3 Batrović (55.), 2:3 Mendy (62.), 3:3 Kabha (70.).
Maribor: Handanović, Mertelj, Gigli, Šuler, Janža, Ibraimi, Sallalich (od 57. Mendy), Filipović (od 53. Kabha), Vršič, Tavares, Bajde (od 88. Bohar).
Zavrč: Picak, Novoselec, Rogač (od 81. Petrović), Antić, Glavina, Tahiraj, Cvek, Pihler, Riera, Glavica (od 74. Kokorović), Batrović (od 68. Golubar).
Rumeni kartoni: Batrović, Glavica, Cvek, Pihler.
Rdeči karton: /.
Značke: maribor, zavrč, nogomet

Članki iz rubrike