stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 15.12.2015 17:35:55

V afriškem klubu trdijo: Naš mladenič odhaja v Maribor!

vszi
Se je slovenski prvak Maribor res ogrel za afriškega nogometaša?

Zanj zagotovo še niste slišali, prepričani smo, da niste. Če ste, potem pač kapo dol – potem sodite med izjemne poznavalce nogometa. Farid Mussa je šele 19-letni krilni napadalec iz Tanzanije, kruh si služi pri tamkajšnjem klubu Azam FC. Slednji vodi v tanzanijski prvi ligi, po desetih krogih je še neporažen. Koliko je k temu prispeval Mussa, težko ocenimo – novice o tanzanijskem nogometu pač niso nekaj najbolj svetovno razširjenega. A očitno je pokazal dovolj, da so nanj postali pozorni pri – Mariboru! Da, prav ste prebrali, pri aktualnem slovenskem prvaku, ki domuje v Ljudskem vrtu.


Kot pravi Stewart Hall, Anglež, ki si kruh služi v vlogi trenerja Azama, mladi Mussa naslednji mesec odhaja na Štajersko, kjer ga čaka preizkušnja. Hall je dodal, da naj bi Maribor njegovega varovanca spremljal že dva meseca. "Hall je dejal, da je zadovoljen, ker je igralec iz njegove ekipe navdušil tehnično klop evropskega kluba," so zapisali pri časniku The Citizen, kjer so objavili tudi trenerjevo izjavo: "Farid ima, kar potrebuje, da se dokaže tudi na tujem. Verjamemo, da bo navdušil v Sloveniji in da bo s tem vrata v Evropo odprl tudi drugim nogometašem našega kluba."

Če gre torej verjeti prebranemu, potem lahko mirne vesti zapišemo: januarja si bo mesto v ekipi Maribora poskušal izboriti tudi Tanzanijec.

Značke: nk-maribor, tanzanija

Članki iz rubrike