benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rb
rb
0 30.12.2015 21:46:01

Ibraimi: Da bi šel v politiko? Na to nisem pomislil!

Drago Wernig - TAKA
Ljubljenec mariborskih navijačev Agim Ibraimi zimski oddih preživlja doma, kjer ga je doletela prav posebna čast, ki mu jo je namenila makedonska vlada oziroma njen prvi mož Nikola Gruevski, hkrati zelo nazorno razkriva, kako zelo cenjen je tudi v domovini. Postal je namreč športni ambasador Republike Makedonije.

Poleg vijoličaste desetice so bili prestižnega priznanja v vladni palači iz rok premierja deležni še rokometni zvezdnik in član Barcelone Kiril Lazarov, nekdanji nogometni trener Andon Dončevski ter eden od najboljših odbojkarskih trenerjev Joško Milenkovski. "To je velika čast, lepo priznanje, ki sem ga neizmerno vesel. To je vsekakor tudi nagrada za vse, kar sem do zdaj dosegel v svoji karieri, za vloženi trud. Lepo je, ko kdo prepozna tvoje delo in ga povrhu spoštuje na takšen način. Seveda se bom trudil, kolikor je v mojih močeh, da bi svojo državo še naprej predstavljal v čim boljši luči," je povedal Agim Ibraimi in razkril, kako se je vse skupaj sploh zgodilo: "Poklicali so me iz vlade in izrazili želijo, da bi se kot nogometno prepoznavna osebnost pridružil projektu. Skupaj s še nekaterimi velikimi športnimi osebnostmi, ki delujejo v tujini. Kakopak sem se z veseljem odzval in s ponosom postal športni ambasador svoje domovine. Trudil se bom za promocijo, za še večjo prepoznavnost Makedonije."
 
LETOS RAJE DOMA
Obisk vladnih soban, druženje s premierjem in navezovanje stikov z drugimi pomembneži bi ga morda lahko premamilo v kakšne druge vode. "Ne, politika me ne zanima. Za zdaj. Nikoli ne reci nikoli, ampak na kaj takšnega zares še nisem pomislil. V tem trenutku je lepo biti vijoličasti ambasador Makedonije," pravi Agim Ibraimi, ki med tokratnim zimskim oddihom ni odpotoval v kakšno od številnih atraktivnih turističnih destinacij po vsem svetu: "V preteklih letih sem obiskal Dubaj, Pariz in še bi lahko našteval, letos sem se odločil proste dneve preživeti doma. S svojimi najbližjimi in prijatelji."
 


V TETOVU HUJE KOT V PEKINGU
Vseh 24 ur na dan si brezdelja vendarle ne more privoščiti. "Obdobja povsem brez obveznosti je konec. Začel sem individualno trenirati, izpolniti moram natančno določen program dela. Zagnanosti mi ne manjka, na začetek priprav bom prišel pripravljen. Tako kot moji soigralci," je prepričan makedonski reprezentant, toda brez vsaj nekaj nejevolje vendarle ne gre. Spopada se namreč s pomanjkanjem ustreznih pogojev za vadbo. V Tetovu že nekaj časa vladajo tako rekoč izredne razmere. "Kriva je onesnaženost zraka, ki iz dneva v dan dobiva nove razsežnosti. Katastrofa, vse skupaj razumljivo v veliki meri vpliva na življenjski utrip v mestu, šole so že nekaj časa zaprte. Ves svet je osupel zaradi onesnaženosti, s katero se ubadajo v Pekingu, a mislim, da sem ravno danes zasledil podatek, da je bila onesnaženost v Tetovu višja kot v kitajski prestolnici. Presegla je vse kritične vrednosti, kar res ni prijetno in vsi močno upamo, da se bo stanje čim prej normaliziralo," je pojasnil Agim Ibraimi, ki zato ne trenira v mestu: "Saj sem poskusil, a ni šlo. Naprezati se v takšnih razmerah res ni pametno, zato sem se odpravil višje. Na Popovo Šapko, kjer so pogoji seveda popolnoma drugačni in človeku prijazni."

NEPREMAGLJIVI BOMO
Za Mariborčane se prvi del sezone ni razpletel, kot so si zamislili, toda po številnih zapletih so se z odličnimi igrami v drugi polovici prvega dela prvenstva naposled približali Olimpiji in na zimski premor odšli s tremi točkami zaostanka. Naš sogovornik je prispeval 10 golov in šest podaj, pred spomladanskimi izzivi mu optimizma ne manjka: "Seveda sem optimist, kako ne bi bil! V drugi polovici jeseni smo igrali zelo dobro, pokazali smo našo pravo podobo in prepričan sem, da bomo uspešni tudi v nadaljevanju sezone. Ne dvomim o tem, da bomo odlično pripravljeni in da bodo igre temu primerne. Spet bomo nepremagljivi!"

Članki iz rubrike